6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateSorina Pintea depune plângere penală în cazul unui mall din Capitală pentru închiderea unui salon în care se fac intervenții estetice

Sorina Pintea depune plângere penală în cazul unui mall din Capitală pentru închiderea unui salon în care se fac intervenții estetice

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, depune plângere penală împotriva reprezentanților unui mall din Capitală unde funcționează un salon în care se fac diverse intervenții estetice. Ea susține că, deși a fost închis de Direcţia de Sănătate Publică, cabinetul face în continuare programări, astfel că va notifica mall-ul pe motiv că respectiva clinică privată funcționează ilegal., scrie Hotnews.

„DSP funcționează după reguli, proceduri, ca atare, deciziile trebuie respectate. Dacă cineva înțelege să nu respecte ce face statul, există și alte mijloace, în speță plângere penală și notificarea conducerii mall-ului ca acolo se desfășoară o activitate ilegală. Dacă suspendarea autorizației de funcționare nu înseamnă pedeapsă, nu știu despre ce să mai vorbim. Știu că au dat și amenzi cei de la DSP. Nu e important ce spune societatea, ci că nu respectă reguli”, a declarat Sorina Pintea, la Digi24.

Ea a explicat că este vorba, de fapt, despre un cabinet care funcționează într-un mall și care oferea servicii de injectare cu botox și acid hialuronic în buze și pomeți.

„N-aș putea spune exact ce se întâmpla acolo. Inspectorii DSP au efectuat un control în august, iar în septembrie au decis să suspende autorizația de funcționare, pentru că nu se respectau circuitele funcționale, societatea n-a putut face dovada existentei unor documente”, a precizat ministrul Sănătății.

O clinică medicală privată din Capitală a fost închisă și alte trei au activitatea suspendată în urma unor controale ale Direcției de Sănătate Publică București la zece unități sanitare. De asemenea, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 70.000 de lei. Autoritățile nu au precizat și numele clinicilor în cauză. Ministerul Sănătății a anunțat că a depus plângere penală împotriva angajaților care au întocmit și verificat codurile de parafă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS