16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateCum scăpăm de herpes

Cum scăpăm de herpes

Herpesul este un virus extrem de contagios, care afectează foarte multe persoane. Herpresul este foarte greu de tratat, dar există remedii care s-au dovedit eficiente. Usturoiul, de exemplu, este folosit în scopuri medicale de 5.000 de ani și poate trata cu succes această problemă. Usturoiul întărește imunitatea, ajută digestia și glanda tiroidă, menține inima sănătoasă, curăță vasele de sânge și previne formarea tumorilor. Conține substanțe azotate, sodiu, potasiu, seleniu, calciu, magneziu, silicon, fosfor, vitaminele C, D, B și uleiuri esențiale. Pe lângă toate acestea, are și fitoncide, substanțe cu efect antibacterian, care ajută la vindecarea rapidă a infecțiilor.
Pentru tratarea herpesului, curăță un cățel de usturoi, toacă-l mărunt, apoi aplică pe zona afectată. Lasă-l să acționeze zece minute, apoi clătește cu apă călduță. Te va ustura la început, dar apoi vei vedea cum durerea te va lăsa. În multe cazuri, herpesul dispărea după acest tratament. Dacă nu se întâmplă, însă, asta, repetă procesul și a doua zi.

Ce putem face pentru a-l evita?

Tratamentele cu medicaţie antivirală precum aciclovir pot reduce severitatea episoadelor simptomatice, dar leziunile dureroase şi inestetice durează minimum șapte zile. În perioadele de vară este indicat să ne ferim de căldură şi, mai ales, de radiaţiile solare ultraviolete care declanşează reapariţia herpesului.
De asemenea, trebuie să preîntâmpinăm slăbirea sistemului imunitar dormind suficient, hidratându-ne corespunzător, să incercăm să facem cât mai mult sport, plimbări în aer liber şi să avem un regim alimentar echilibrat. La indicaţia medicului putem folosi vitamine sau suplimente alimentare care cresc imunitatea.

Lapte

Îmbibă o dischetă demachiantă din bumbac cu lapte rece. Aplic-o pe herpes și lasă laptele să acționeze câteva minute. Repetă operațiunea de mai multe ori pe zi.

Apă oxigenată

Știai că apa oxigenată are o mulțime de întrebuințări și nu prea trebuie să te mire faptul că poate fi folosită și pentru a trata herpesul. Este antiseptică, curățând rana și ajutând-o să se vindece mai repede. E un remediu bun, mai ales dacă herpesul a început să supureze. Aplică apă oxigenată la fiecare 2-3 ore și vei vedea cu ochiul liber cum dispare herpesul.
Ulei esenţial de arbore de ceai are atât proprietăţi antivirale şi antifungice puternice, cât şi un puternic efect calmant. Aplici pe zona infectată o picătură nediluată.
Roșie. Sucul de roșii este recomandat pentru curățarea zonei afectate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS