9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateDe ce e bine să mănânci mere

De ce e bine să mănânci mere

Merele conţin o cantitate semnificativă de fibre solubile (5 grame). A fost demonstrat ştiinţific faptul că aceste fibre au capacitatea de reduce tulburări intestinale, inclusiv diverticulita, hemoroizii şi chiar unele tipuri de cancer. Consumul de mere ajută, de asemenea, la controlul nivelului de insulină prin eliberarea de zahăr lent în fluxul sanguin. Merele au capacitatea de a curăţa şi detoxifia, ajutând la eliminarea metalelor grele din organism, cum ar fi plumbul şi mercurul.

Merele conţin pectină, iar aceasta, la rândul ei, ajută la reducerea nivelului de colesterol prin diminuarea secreţiei de insulină din sânge.
Unii cercetători au constatat, de-a lungul unor studii, faptul că, dacă reuşim să consumăm cinci mere pe săptămână, vom reduce automat şi riscul de apariţie a bolilor respiratorii cum ar fi astmul sau bronşita.
Un studiu recent efectuat pe șoareci arată că sucul de mere poate ține la distanță boala Alzheimer și poate combate îmbătrânirea creierului.
Subiecții din studiu care au fost hrăniți pe baza unei diete cu suc de mere aveau niveluri mai ridicate a neurotransmițătorului acetilcolină și s-au descurcat mai bine la testele labirit decât subiecții care au primit o dietă normală.

Scad riscul de diabet

Femeile care consumă cel puțin un măr pe zi prezintă un risc mai mic cu 28% de a dezvolta diabet de tip 2 decât cele care nu consumă mere. Merele sunt încărcate cu fibre solubile, utile pentru menținerea echilibrului zahărului din sânge.

Reduc colesterolul

Fibrele solubile găsite în mere se combină cu grăsimea aflată în intestine, fapt ce contribuie la menținerea în valori normale a colesterolului și o stare generală bună de sănătate.

Au conținut scăzut de calorii

O ceașcă de mere coapte introduce 112 calorii în planul dumneavoastră nutrițional, o cantitate destul de mică, ceea ce face din măr un aliment ideal pentru o dietă redusă în calorii.
Dacă vă limitați la aproximativ 2.000 de calorii pe zi, cantitatea de calorii din această porție de mere reprezintă 5,6% din cantitatea zilnică recomandată. Merele coapte pot fi o gustare ideală; este recomandat ca gustările dintre mese să se situeze între 100 și 200 de calorii.
Merele sunt o sursă excelentă de multivitamine – consumate cu tot cu coajă (bineînţeles, spălate bine în prealabil), merele pot să asigure un aport crescut de vitamine şi minerale benefice sănătăţii organismului, cum ar fi: vitaminele A şi C, calciu, potasiu, fier, fosfor, acid folic şi un nivel crescut de antioxidanţi.

Merele te pot ajuta să slăbeşti?

Conform specialiştilor în nutriţie, merele pot fi un aliat în dietă, mai ales datorită proprietăţilor lor detoxifiante. O cură de cinci zile cu mere poate să fie şocul de care are nevoie organismul din când în când, pentru a elimina toxinele şi a funcţiona corect.
De asemenea, datorită conţinutului scăzut de calorii pe care îl au şi conţinutului bogat de fibre, vitamine şi minerale, merele pot să fie un aliat al dietei, oferindu-ţi senzaţia de saţietate fără acumularea de grăsime şi kilograme în plus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS