21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMinistrul Sănătăţii anunţă cum vor fi sancţionate spitalele care nu raportează corect infecţiile cu gripă

Ministrul Sănătăţii anunţă cum vor fi sancţionate spitalele care nu raportează corect infecţiile cu gripă

Sorina Pintea anunţă că spitalele care nu raportează corect numărul cazurilor de infecţii respiratorii vor fi sancţionate, precizând că Direcţiile de Sănătate Publică şi ministerul continuă să facă controale încrucişate în unităţile spitaliceşti, scrie Mediafax. Potrivit ministrului, sancţiunile sunt pecuniare.

“Direcţiile de Sănătate Publică au competenţe să verifice aceste lucruri (nr. – dacă spitalele iau măsurile de prevenţie a infecţiilor). Mai mult de atât, vom continua cu acele controale încrucişate pe care ministerul le-a început în urmă cu trei ani de zile. Vor fi verificate punctual şi acele aspecte legate de măsuri necesare a se aplica în caz de constatare a epidemiei. Vor fi sancţionaţi şi cei care nu raportează corect (n.r. – numărul cazurilor). (…) Vorbim de sancţiuni pecuniare, pentru că există sancţiuni inclusiv pentru acest gen de abatere”, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a anunţat că din sezonul viitor este posibil ca în farmacii să se poată efectua direct vaccinul antigripal.

“Ieri (marţi, n.r.) am avut o întâlnire cu preşedintele Colegilor Farmaciştilor care a făcut o propunere Ministerului Sănătăţii, propunere pe care o vom discuta cu comisiile de specialitate. În sensul că pentru aşa numita categorie sănătoasă a populaţiei să existe posibilitatea ca vaccinul să se facă direct în farmacii. Domnul profesor Lupuleasca (n.r. – preşedintele Colegiului Farmaciştilor din România) va transmite un set de criterii pe care le vom discuta şi există această posibilitate”, a explicat Sorina Pintea.

Totodată, ministrul Sănătăţii a precizat că, probabil, acest lucru va fi posibil din sezonul viitor. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, miercuri dimineaţă, că e declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS