10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateTratamente contra vergeturilor

Tratamente contra vergeturilor

Vergeturile sunt la fel de neplăcute vizual precum celulita și, la fel ca în cazul acesteia din urmă, nu trebuie să fii grăsuță pentru a te confrunta cu ele. De fapt, vergeturile apar atunci când există o fluctuație de greutate, în special când te îngrași brusc. Sigur că sunt și alte motive care duc la apariția lor, cum ar fi sarcina. Deși nu există un tratament care să vindece complet vergeturile, poți încerca acasă câteva tratamente simple, care estompează foarte mult aspectul lor.

1. Tratament cu albușuri și ulei de măsline

Acest tratament ieftin împotriva vergeturilor are efecte uimitoare. După câteva săptămâni de utilizare constantă vei observa că pielea este mult mai netedă, iar vergeturile abia dacă se mai observă. Este bine să știi că vergeturile apar atunci când fibrele de colagen și proteinele din derm sunt afectate de întinderea bruscă a pielii. Prin urmare, trebuie să refaci această problemă, iar albușul de ou este excelent în acest sens, deoarece este bogat în proteine și aminoacizi. Pentru acest tratament ai nevoie de: două albușuri bătute spumă şi jumătate de ceașcă de ulei de măsline.
După ce-ți exfoliezi delicat pielea, întinde albușul pe ea și lasă-l să acționeze până când se usucă. Clătește albuşul și hidratează-ți pielea cu ulei de măsline.

2. Tratament cu aloe vera

Datorită conținutului ridicat de colagen, aloe vera este o alegere perfectă pentru tratarea vergeturilor. Dacă ai o plantă aloe vera acasă, taie câteva frunze și extrage gelul sau, dacă nu ai plantă acasă, poți cumpăra extract de la farmacie sau plafar. Gelul aloe vera se masează pe pielea afectată de vergeturi. După 20 de minute, se îndepărtează cu apă călduță. Tratamentul împotriva vergeturilor trebuie repetat o dată la două -trei zile, până când observi o îmbunătățire a aspectului pielii.

3. Tratament cu cafea și ulei de argan

Uleiul de argan a devenit foarte popular în ultima perioadă datorită efectelor senzaționale asupra pielii. Pe lângă faptul că o hidratează și o hrănește în profunzime, uleiul de argan contribuie și la regenerarea ei. Pentru acest tratament împotriva vergeturilor, ai nevoie de: zaţ de cafea şi ulei de argan.
Dacă te confrunți cu vergeturi pe posterior, 3 lingurițe de zaţ de cafea și 3 de ulei de argan sunt de ajuns pentru tratamentul exfoliant. Cantitatea de ingrediente poate crește, în funcție de mărimea zonei pe care vrei să o tratezi. Masează delicat amestecul de cafea și ulei de argan, pentru a nu-ți irita pielea.

4. Tratament cu zahăr și suc de lămâie

Pentru a atenua aspectul vergeturilor, îți poți face un tratament simplu și eficient din: patru lingurițe de zahăr tos, patru lingurițe ulei de migdale, patru lingurițe suc de lămâie. Amestecă ingredientele și masează pielea cu vergeturi. După 10 minute, clătește pielea.

5. Tratament cu ulei de ricin

Tratamentul cu ulei de ricin presupune să masezi uleiul pe pielea cu vergeturi. În fiecare seară trebuie să repeți procedeul, până când observi îmbunătățiri.
Sursa: ele.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS