13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateUleiurile esenţiale acţionează împotriva migrenelor

Uleiurile esenţiale acţionează împotriva migrenelor

Cu siguranţă te-ai confruntat de-a lungul anilor cu migrenele supărătoare, iar medicamentele obişnuite nu funcţionau cum te așteptai. Ce zici de un tratament natural care poate fi inclus în „farmacia ta portabilă“, accesibilă atât acasă, cât şi la locul de muncă sau oriunde te-ai afla. Este vorba de aromaterapie (uleiuri esenţiale), care ajută ca tratament împotriva migrenelor.

Aromaterapia datează de foarte mulţi ani

În primul rând, aromaterapia nu este deloc ceva nou, acest „trend“ datând de foarte mulţi ani, jucând un rol important atât în practicile medicale din antichitate, cât şi în tradiţionala medicină chinezească. Aromaterapia se referă la o practică prin care sunt folosite uleiurile esenţiale, cele mai multe fiind extrase din plante, pentru a vindeca o anumită afecţiune. Atunci când mirosim uleiurile esenţiale, acele particule ajung direct în creier şi plămâni, unde acţionează asupra sistemului nervos central înainte de a ajunge în sânge. Mai apoi, interacţionează cu sistemul endocrin (hormonii) şi chiar cu organele. Odată ajunse în corp, au capacitatea de a ne elibera de durerile pe care le simţim.
Uleiul esenţial de mentă. Menta este una dintre cele mai folosite ingrediente în aromaterapie, mai ales când vine vorba de migrene. Probabil te întrebi de ce este atât de „magică“. Încă din primele secunde de la aplicare, vei simţi furnicături care, simultan, vor ajuta la relaxarea şi eliminarea tensiunii şi stresului, iar în acelaşi timp va stimula circulaţia sangvină care ajută la vindecare. În general, mentolul care se regăseşte în mentă este folosit pentru eliminarea durerilor, fără să aibă efecte adverse. Ce trebuie să reţii este faptul că uleiul esenţial de mentă este foarte puternic. Tocmai de aceea trebuie ţinut la distanţă de faţă, bebeluşi şi animale şi să nu fie folosit de femeile însărcinate.
Uleiul esenţial de lavandă. La fel ca uleiul esenţial de mentă, uleiul de lavandă este extrem de versatil, fiind folosit pentru dureri şi relaxarea muşchilor sau pentru a ameliora stările de stres şi anxietate. În urma unor studii s-a descoperit că în practica aromaterapiei, în special folosirea uleiului esenţial de lavandă ajută la reducerea durerilor.
Înainte de a introduce uleiurile esenţiale în rutina ta este bine să stai de vorbă şi cu un specialist, pentru a te asigura că le foloseşti corespunzător ca tratamente. Întotdeauna optează pentru uleiuri esenţiale pure, fără chimicale adăugate sau alte ingrediente artificiale, care pot înrăutăţi migrenele. În timp ce uleiurile esenţiale de mentă şi lavandă sunt două dintre cele mai populare opţiuni pentru tratarea migrenelor, important este să descoperi o aromă care să-ţi placă, mai ales că nu toţi preferăm aceleaşi mirosuri. Şi, pentru că cei care suferă de migrene au o sensibilitate în privinţa mirosurilor, încearcă să nu foloseşti arome care sunt prea tari pentru simţurile tale. Există numeroase modalităţi de a aplica uleiurile esenţiale, iar multe dintre ele nu sunt indicate pentru aplicarea directă pe piele.
csid.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS