5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCum îți îmbunătățești memoria

Cum îți îmbunătățești memoria

Creierul uman este cel mai complex organ și probabil cea mai sofisticată creație din univers. Deși este studiat de sute de ani, el continuă să ascundă multe secrete și să ne fascineze. Atunci când creierul nu funcționează cum trebuie, calitatea vieții este afectată de simptome precum amețelile, durerile de cap, lipsa puterii de concentrare, somnolență, stări de confuzie, greață, pierderi de memorie. De aceea, orice persoană care se confruntă cu astfel de manifestări trebuie să se prezinte la un control medical.

Creierul are nevoie de o alimentație sănătoasă pentru a funcționa cât mai bine. Suplimentele și exercițiile de stimulare a creierului sunt recomandate persoanelor care au avut în familie cazuri de demență sau Alzheimer, dar și persoanelor care au suferit de probleme de sănătate ale creierului în trecut. Nu uita că este important să începi cât mai devreme dezvoltarea unor obiceiuri sănătoase pentru creier, dacă vrei să ai o memorie bună de-a lungul vieții.

Foloseşte metoda lui Cicero

Cunoscută şi ca „palatul memoriei“, instrumentul lui Cicero pentru amintirea informaţiei se foloseşte de imagini. Cu ajutorul acestei tehnici, subiectul îşi imaginează camerele unei case, ordinea unor magazine de pe o stradă sau orice aranjament geografic care este compus din locuri distincte. Atunci când vrea să-şi amintească diverse lucruri, omul se „plimbă“ pur şi simplu printre locurile imaginate şi atribuie un obiect unei anumite camere, unui anumit magazin, formându-şi o imagine clară a ordinii fiecărui obiect. Imaginează-ţi că te plimbi prin camerele casei tale şi ataşezi o informaţie fiecărei camere. Apoi, pentru a-ţi aduce aminte informaţia de care ai nevoie, te „plimbi“ din nou prin camere până dai de cea care „găzduieşte“ amintirea necesară.

Tehnici simple care te ajută să te concentrezi mai bine

Mestecă gumă: mai multe studii au arătat că mestecatul gumei te ajută să fii mai concentrat și să duci mai ușor la capăt o sarcina pe care o ai de făcut în acel moment
Dormi suficient: odihna este unul dintre cei mai buni aliați ai creierului, ajutându-te să îți amintești mai bine lucrurile
Fă o plimbare: astfel, îți vei limpezi gândurile și nu îți va mai fi deloc dificil să te concentrezi. Este ideal să mergi pe jos înainte de a ajunge la serviciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS