16.4 C
Craiova
luni, 13 iulie, 2020
Știri de ultima oră Sanatate Cum scapi de kilogramele acumulate de Sărbători

Cum scapi de kilogramele acumulate de Sărbători

Kilogramele în plus acumulate în urma meselor copioase de Sărbători nu înseamnă doar o problemă estetică, ci și boală, dacă nu sunt date jos la timp. Vă oferim câteva soluții care vă vin în ajutor în prima săptămână după Sărbători, dar şi pe termen lung pentru obținerea unui stil de viață sănătos.

Primul și cel mai ușor lucru pe care trebuie să-l faci când vrei să slăbești este să bei cât mai multă apă. Astfel, nu doar că îți vei menține pielea suplă și îți vei ajuta organismul să elimine toxinele, dar vei putea și să-ți controlezi mai bine porțiile.

Alege fructele şi legumele

Nu este un capăt de ţară dacă te bazezi mai mult pe salatele de legume care te ajută la detoxifierea organismului şi îl hrăneşte cu nutrienţii necesari. Nu vei mai avea probleme cu tranzitul intestinal lent sau cu constipaţia. Şi, în plus, te ajută să slăbeşti sănătos! Nu uita nici de cele două-trei porţii de fructe pe zi, iar acum, în sezonul rece, poţi să le alegi pe cele bogate în vitamina C. Evită să consumi fructele ca desert. Ele trebuie mâncate întotdeauna cu două ore înainte sau după masă pentru că altfel perturbă digestia şi favorizează fermentarea. De asemenea, singurele fructe care sunt recomandate spre consum după masă sunt ananasul proaspăt şi kiwi, deoarece enzimele din ele ajută la digestie.

Evită sarea în exces

Evitarea excesului de sare este un factor foarte important dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, pentru că sarea reține apă în țesuturi și procesul de slăbire este îngreunat. În plus, prea multă sare nu face bine nici la sănătate, putând duce la grave afecțiuni ale rinichilor.

Sportul este foarte important

Sportul este foarte important dacă vrei să dai jos câteva kilograme într-un mod rapid. Un abonament la sala de sport te poate ajuta în demersul tău de a scăpa repede și eficient de probleme.

Mănâncă echilibrat

Chiar dacă ești la cură de slăbire, nu exclude complet nicio grupă de alimente. Regimul trebuie să fie normal, echilibrat, bogat în nutrienţi. Mulţi se întreabă dacă ar putea să înlocuiască alimentele cu suplimente. Într-o anumită limită da, însă e de preferat să îți alcătuiești regimul în majoritate din alimente „naturale“. Alege preparate uşor de gătit şi în care ştii exact ce nutrienţi se găsesc. În felul acesta vei avea o viziune realistă asupra regimului.

Nu sări peste mese

Trebuie să mănânci câte o masă la patru ore. Consumă porţii mai mici, dar mai frecvente. Intervalele mari între două mese induc în organism un răspuns similar înfometării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Mai sunt decât 14 locuri la Spitalul COVID Târgu-Cărbunești

Mai sunt decât 14 paturi la Spitalul COVID Târgu-Cărbunești, pentru tratarea pacienților cu noul coronavirus. Unitatea medicală a fost desemnată de Ministerul...

Scandal între liberali și pesediști pe tema ecologizării lacului...

Scandal între PNL și PSD Gorj pe tema ecologizării lacului de acumulare de la Vădeni, din Târgu Jiu, și a gestionării ultimelor...

„U“ Craiova – FCSB 2-1 | Alexandru Cicâldău: Am...

Alexandru Cicâldău, marcatorul de serviciu al Universității Craiova în ultima perioadă, se bucură foarte mult pentru victoria cu FCSB.

„U“ Craiova – FCSB 2-1 | Dan Nistor: Sper...

Mijlocașul Universității Craiova, Dan Nistor, a sărbătorit cu un gol în poarta FCSB-ului cel de-al 300-lea meci din Liga 1.

„U“ Craiova – FCSB 2-1 | Cristiano Bergodi: Avem...

Strategul Universității Craiova, Cristiano Bergodi, a fost încântat de victoria înregistrată în fața FCSB-ului, o echipă pe care o respectă foarte mult....

Universitatea Craiova – FCSB 2-1 | Bogdan Vintilă: Trebuie...

Antrenorul formației FCSB, Bogdan Argeș Vintilă, consideră că echipa sa nu merita să piardă duminică seară, scor 1-2, în Bănie, în fața liderului Universitatea Craiova.