Acasă Sanatate Al treilea transplant pulmonar realizat în România, la Spitalul Sf. Maria. Beneficiarul...

Al treilea transplant pulmonar realizat în România, la Spitalul Sf. Maria. Beneficiarul este un tânăr de 34 de ani

-

Al treilea transplant pulmonar din România a fost efectuat la Spitalul Clinic Sf. Maria din București. Beneficiarul este un tânăr în vârstă de 34 de ani, din București, care se afla pe lista de așteptare pentru transplant pulmonar, scrie Hotnews.  Donatorul a fost un tânăr de 21 de ani din Baia Mare, aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a fost de acord cu donarea organelor.

În România au mai fost realizate, în aceată primăvară, alte două transplanturi pulmonare, tot la Spitalul Sf. Maria din București. Starea celorlalți doi beneficiari de transplant pulmonar este bună, la câteva luni de la intervenție.

„Intervenția chirurgicală a durat mai bine de șase ore, a fost extrem de dificilă din cauza fibrozei chistice de care suferea pacientul și a fost efectuată de aceeași echipă de medici de la Spitalul Sf. Maria care a realizat și cele două transplanturi de plămâni”, informează Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Managerul spitalului, dr. Narcis Copcă, a declarat că starea bărbatului care a fost supus intervenției este bună și, potrivit protocoalelor, acesta se află într-o secție specială de terapie intensivă, unde este monitorizat.

ȘTIRI VIDEO GdS

Francezul Claude Dielna, în vizorul Universităţii Craiova

Universitatea Craiova vrea să se întărească în apărare chiar înaintea derbiului cu CFR Cluj, din ultima etapă a sezonului regulat. Alb-albaştrii sunt...