27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatatePrevenirea infecţiilor respiratorii acute la copii

Prevenirea infecţiilor respiratorii acute la copii

În sezonul rece, infecţiile respiratorii pot fi mai frecvente sau chiar epidemice. Copiii sunt sensibili la aceste infecţii, mai ales în perioada de intrare în colectivitate, când aceştia vin pentru prima oară în contact cu diferiţi germeni şi încep să îşi construiască imunitatea. Odată dobândită imunitatea faţă de virusuri şi bacterii, frecvenţa răcelilor va scădea în următorii ani de mers în colectivitate.

În condiţiile sezonului rece (scăderea imunităţii, circulaţia favorizată a germenilor, frig, umiditate, alimentaţie mai săracă în fructe şi legume) căile respiratorii îşi pierd capacitatea de apărare şi devin adevărate „porţi de intrare“ pentru virusuri, bacterii şi alţi agenţi patogeni. Pe lângă măsurile binecunoscute de prevenţie, terapia cu SaltMed poate ajuta copilul să treacă bine iarna, fără să sufere din cauza infecţiilor respiratorii.
„În fiecare an, copiii pot dezvolta între 4 și 12 episoade de infecţii acute de căi respiratorii, cel mai frecvent fiind afectate căile respiratorii superioare (nasul, faringele, laringele), infecţii ce se pot extinde şi complica prin inflamarea urechii medii (otitele) sau a sinusurilor (sinuzitele). Căile respiratorii inferioare sunt ceva mai rar afectate de infecţii, dar nici cazurile de bronşită, bronşiolită sau pneumonie la copii nu sunt o raritate în sezonul rece“, spune dr. Tamara Movileanu, specialist haloterapie.
Caracteristici sezonului rece sunt guturaiul, răcelile, gripa, afecţiuni acute din sfera ORL (faringita, amigdalita, laringita, sinuzita, otita) sau din sfera pulmonară (traheita, bronşita, pneumonie).
Tendinţa actuală a părinţilor este ca la primele semne de boală să administreze copilului antibiotice, care în infecţiile virale nu au niciun efect, ba chiar pot agrava starea de sănătate. Prin urmare, este indicată o întâlnire cu medicul pediatru, care va recomanda tratamentul corespunzător.
Măsurile de prevenţie a infecţiilor sunt la îndemâna tuturor. Este în primul rând important să fie evitate aglomeraţiile şi contactul cu persoane bolnave şi copilul să fie îmbrăcat adecvat condiţiilor meteo. În plus, capacitatea de apărare a organismului celui mic poate fi îmbunătăţită printr-o alimentaţie sănătoasă, bogată în vitamine (A,D,E,C) şi minerale (fier, zinc). Uneori sunt utile şi suplimentele nutritive sau preparatele homeopate cu rol imunostimulator, conform recomandării medicului, pe lângă vaccinarea antigripală.
Altă măsură de prevenţie a infecţiilor respiratorii acute este utilizarea terapiei SaltMed, care are efecte antiinflamatorii, creşte eficienţa eliminării secreţiilor nazale şi traheo-bronşice şi, în plus, întăreşte apărarea locală prin activarea imunităţii.

Ce este terapia cu SaltMed?

Terapia cu SaltMed este o formă avansată de terapie salină, care adaugă clasicei metode de utilizare a aerosolilor o tehnologie nouă, ce ajută particulele de sare active terapeutic să ajungă în profunzimea tractului respirator. Astfel, inhalatorul SaltMed are o metodă unică de producţie constantă şi controlată a particulelor saline: particulele de sare trec printr-un proces de uscare şi erodare, astfel încât, atunci când se depun la nivelul mucoasei, au dimensiuni de 1-5 microni şi asigură astfel o eficienţă sporită a tratamentului.
„Avem rezultate bune în tratarea copiilor cu probleme în sfera ORL sau pneumo, iar inhalatorul este deja folosit în spitale de copii şi născuţi prematuri. Prin scăderea inflamaţiei la locul infecţiei şi asigurarea unui drenaj eficient sunt înlăturate simptomele date de obstrucţie şi stagnare a secreţiilor în arborele respirator: nas înfundat, senzaţia de presiune la nivelul sinusurilor, durerea din otite, amigdalite şi sinuzite sau tusea persistentă“, spune dr. Tamara Movileanu, specialist haloterapie.
SaltMed este un tratament adjuvant natural, ce utilizează sare de mină în stare uscată, fără nici un fel de alţi compuşi chimici artificiali. Este lipsit de contraindicaţii, nu generează reacţii adverse şi este uşor de administrat, inclusiv la copiii mici.
Utilizarea SaltMed timp de o oră pe zi, conform indicaţiilor, garantează aceeaşi eficacitate ca şi aceea a unei zile întregi petrecute în salină. Utilizarea cu regularitate a terapiei cu SaltMed este recomandată pe toată durata sezonului rece, aceasta contribuind în timp la eliminarea episoadelor sezoniere infecţioase (răceli, gripă), precum şi la reducerea episoadelor de infecţii recurente ale aparatului respirator la copiii cu risc crescut (polipi, imunitate scăzută, boli cronice).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS