8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateRemedii pentru arsurile solare

Remedii pentru arsurile solare

Arsurile solare sunt efectele grave ale expunerii necontrolate la soare. Bronzul astfel obținut afectează sănătatea pielii.

Arsurile solare se manifestă prin înroșirea pielii înso-țită de senzație de usturime. În cazurile grave pot apărea umflături cu lichid pe suprafața sa care în timp se sparg, provoacă mâncărime și descuamarea pielii. Primul și cel mai important aspect este prevenția. Se recomandă a se evita expunerea la soare în intervalul 11.00 – 16.00 și folosirea produselor cu factor de protecție solară ridicat. Persoanele care se confruntă cu arsuri solare trebuie să acționeze imediat.
Apa este primul și cel mai important remediu care te ajută să scapi de arsurile solare. Apa rece reduce inflamația și calmează pielea. Totuși, nu folosi apă prea rece sau cu gheață. Contractă vasele de sânge. Un flux redus de sânge întârzie vindecarea. Nu uita să te hidratezi. Bea multă apă la temperatura camerei, mai multă decât de obicei. Un corp hidratat se vindecă mai ușor de o arsură solară.
Pune o compresă rece cu apă pentru a calma arsurile solare. Folosește un prosop de bumbac udat și stors. Lasă 10-15 minute. Poți să repeți de mai multe ori pe zi, de câte ori simți nevoia. Mai poți face o baie cu apă rece sau duș rece (nu mai rece de 18-20 de grade). Nu sta mai mult de 15-20 de minute. Nu face acest tratament dacă ai probleme cu inima.

Castravetele și aloe vera, remedii naturiste cu efect

Aloe vera conține 99% apă. Restul de 1% conține în jur de 150 de substanțe minerale benefice organismului: vitamine, sodiu, calciu, magneziu, cupru, crom, zinc, selenium, germaniu, potasiu, fier, tanine și aminoacizi.
Anumite elemente cum sunt taninele și seleniul sunt folosite în conținutul cremelor antiarsuri solare de pe piață. Aloe vera mai are efect cicatrizant și ajută pielea să se vindece mai repede. Dacă folosești gel de Aloe vera, va avea și un efect răcoritor. Aplică gel de Aloe vera pe zona afectată.
Castravetele conține 96% apă. Restul este compus din nutrienți benefici pentru organism, majoritatea substanțe alcaline, care ajută la calmarea arsurilor solare.
Componentele includ vitaminele A și C, folați, magneziu, potasiu și siliciu. Are proprietăți antioxidante și analgezice. De aceea, castravetele este un excelent remediu pentru probleme dermatologice, inclusiv arsuri solare. Calmează durerile și dă senzația de rece. Ajută la refacerea pielii inflamate.
Fă o pastă dintr-un castravete. Îl poți da pe răzătoare sau mărunți la blender. Aplică pasta pe zona afectată. Lasă timp de 20 de minute, după care clătește.
Mai poți aplica felii de castravete pe pielea arsă. Se lasă o jumătate de oră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS