6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateInvestiții de milioane de lei la SJU Slatina

Investiții de milioane de lei la SJU Slatina

Spitalul Județean Slatina urmează să fie dotat cu aparatură medicală importantă. Anual, aici sunt tratați peste 40.000 de pacienți. În ultimul timp, s-a reușit renovarea și dotarea unor secții. Lucrările continuă.

Spitalul Județean Slatina este unitatea medicală la care ajung pacienți din tot județul Olt. Numai la Unitatea de Primiri Urgențe sunt tratați zilnic în jur de 200 de oameni. În multe secții este însă nevoie de aparatură astfel încât medicii să poată oferi servicii medicale de calitate. În perioada următoare, spitalul urmează să primească aparatură medicală de peste trei milioane de lei. Banii vin de la Consiliul Judeţean Olt.
„Am semnat contractele de achiziții pentru mai multe echipamente. Cea mai importantă este o linie chirurgicală laparoscopică, în valoare de 1,1 milioane de lei, care va ajunge în spital până la sfârşitul lunii iulie. Achiziționăm și un aparat de radiologie fix, ce va fi amplasat în blocul medical. Pacienții o să beneficieze de investigații pe un ecograf nou. Pentru Secția Terapie Intensivă aducem un aparat de anestezie, iar pentru Neonatologie un ventilator mecanic, dar și o instalație radiologică pentru Secția de Urologie. Fondurile alocate de CJ Olt anul acesta pentru reparații și aparatură sunt de 15 milioane de lei“, declară Cătălin Rotea, managerul Spitalului Județean Slatina.

Mai multe secții intră în renovare

Secțiile de pe patru etaje ale Spitalului din Slatina au fost reabilitate complet. Este vorba despre secțile de: Neonatologie, Ginecologie, Pediatrie. Alte secții urmează să intre în renovare. „Începem lucrările și la Corpul Medical, unde se află Secția de Oncologie, Medicină Internă și Gastroenterologie. Avem un proiect prin care ne dorim să facem o paralelă între corpul central și corpul medical. Ne dorim să facem asta ca să nu mai transportăm bolnavii prin ploaie, prin zăpadă“, conchide managerul SJU Slatina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS