Acasă Sanatate Problema vaccinurilor, rezolvată doar pe jumătate

Problema vaccinurilor, rezolvată doar pe jumătate

-

Lipsa vaccinului ROR a dus la apariția unei epidemii de rujeolă, mai mulți copii din Oltenia murind din cauza complicațiilor acestei boli. În 2017, România a avut cele mai multe cazuri de rujeolă din Europa. O perioadă, vaccinul a lipsit din cabinetele medicilor de familie. Părinții trebuie să știe că problema s-a rezolvat și pot merge să își imunizeze copiii în cabinetele medicilor de familie.
În maternități au ajuns și dozele de vaccin împotriva hepatitei B. Acesta este unul dintre cele mai importante vaccinuri pe care copilul trebuie să îl facă la naștere. „S-a rezolvat problema vaccinului antihepatitic și a celui antirujeolic. Am primit doze suficiente pentru următoarele 12 luni. Populația nu trebuie să își mai facă grji. Avem 5.800 de doze de vaccin antihepatitic și 6.400 de vaccin antirujeolic“, a spus dr. Ștefan Popescu, purtător de cuvânt la Direcția de Sănătate Publică Dolj (DSP). Dozele sunt suficiente pentru un an.
Rămâne nerezolvată problema vaccinului hexavalent. Vaccinul hexavalent trebuie să fie administrat copiilor la două, patru și 11 luni. Acesta este important pentru că ajută la prevenirea a şase boli, hepatită B, poliomielită, difterie, tetanos, tuse convulsivă şi câteva tipuri de infecții respiratorii. „Urmează să ajungă în Dolj, până la finele lunii iunie, 6.000 de doze“, a declarat medicul Ștefan Popescu.

Ana-Maria PREDILĂ
Ana-Maria PREDILĂ
A făcut studii de jurnalism la Université Lille 3, Charles de Gaulle, în Franţa şi este o persoană căreia îi place comunicarea şi socializarea. Vrea să fie informată şi să aleagă conform propriei conştiințe şi nu după cum dictează obiceiurile comunității. Îi place să citească şi să meargă la teatru.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.