17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateBronșita- remedii naturale eficiente

Bronșita- remedii naturale eficiente

Bronșita este o infecție la nivelul pasajelor bronhice, care transportă aer către plămâni. Această infecție cauzează inflamație, provocând astfel simptome precum: tuse productivă, șuierat și dificultăți respiratorii.
Potrivit doc.ro, în cele mai multe cazuri, bronșita este cauzată de un virus, ceea ce înseamnă că nu poate fi vindecată cu tratament pe bază de antibiotice. Pe măsură ce organismul încearcă să lupte cu virusul sau, în cazuri foarte rare, cu bacteria care a cauzat bronșită, pasajele bronhice devin tot mai inflamate și produc din ce în ce mai mult mucus.
Cu toate că bronșita acută se vindecă, în general, în zece zile, tusea poate persista câteva săptămâni după ce infecția a fost vindecată.
Tratamentul pentru bronșită virală este bazat pe medicamente care ameliorează simptomele preum febra, durerea în piept și tusea. Din păcate însă, un asemenea tratament nu este eficient pe termen scurt, așa că poate dura o bună perioadă de timp până când reușești să scapi de bronșită și de simptomele sale neplăcute. Poți însă accelera vindecarea acestei afecțiuni folosind o serie de remedii naturale, care ameliorează totodată simptomele.
Consumul de alimente probiotice și prebiotice – echilibrând bacteriile de la nivel intestinal, probioticele și prebioticele întăresc sistemul imunitar cu până la 80%. Așadar, bolnavii de bronșită ar trebui să consume alimente bogate în aceste bacterii „bune“, precum chefirul sau murăturile.
Vitamina C – se știe despre vitamina C că este benefică în caz de răceală, chiar și în caz de bronșită. O doză zilnică de 4.000 mg de vitamina C va pregăti organismul pentru lupta cu boală. De asemenea, poți consuma și alimente bogate în vitamina C precum portocalele, kiwi, grefrutul, broccoli sau varză Kale.
Supa de oase – remediu folosit destul de rar la noi, supa de oase este principalul aliat al sistemului imunitar pentru americani. Această supă accelerează procesul de vindecare, fortificand organismul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS