Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară se inaugurează în maximum două săptămâni

Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară, construită în curtea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Craiova, urmează să își deschidă porțile pentru pacienți în aproximativ două săptămâni. Aici o să fie tratate cazurile grave de infarct miocardic. Acum pacienții sunt trimiși la spitalele din București sau Timișoara.
Pentru partea de Cardiologie Intervențională, aici urmează să lucreze un medic din București, iar pentru Chirurgie Cardiovasculară în clinică o să profeseze o echipă de medici de la Târgu Mureș și medicii din Craiova care, de ceva timp, se pregătesc în alte centre universitare din țară.
Investiția făcută în această Clinică de Cardiologie este de 13 milioane de lei și a fost demarată de Consiliul Județean (CJ) Dolj în august 2014. „Noi am făcut dotarea și tot ce trebuia. Acum presiunea se pune pe managementul spitalului, care trebuie să coordoneze activitatea de acolo. Această clinică este cea mai importantă construcție care s-a realizat în România de o autoritate publică în ultimii ani. De la Timișoara până la București, nu mai există o astfel de clinică. Nu este departe momentul în care acolo o să fie salvată prima viață. Pacienții o să aibă o șansă la viață și aici. În 12 zile vrem să inaugurăm Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară“, a declarat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.
Clinica de Cardiologie Intervențională are 25 de paturi. Toate saloanele au grup sanitar propriu, dar și sistem de alarmare pentru personalul medical. În clinică se află un bloc operator cu două săli de operații, un izolator, dar și zone de supraveghere și terapie intensivă și de o sală pentru angiograf.

Ana-Maria PREDILĂ
A făcut studii de jurnalism la Université Lille 3, Charles de Gaulle, în Franţa şi este o persoană căreia îi place comunicarea şi socializarea. Vrea să fie informată şi să aleagă conform propriei conştiințe şi nu după cum dictează obiceiurile comunității. Îi place să citească şi să meargă la teatru.