20 C
Craiova
duminică, 31 mai, 2020
Știri de ultima oră Sanatate Clinica de Cardiologie se deschide în două săptămâni

Clinica de Cardiologie se deschide în două săptămâni

Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară, construită în curtea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Craiova, urmează să își deschidă porțile pentru pacienți în aproximativ două săptămâni. Aici o să fie tratate cazurile grave de infarct miocardic. Acum pacienții sunt trimiși la spitalele din București sau Timișoara.
Pentru partea de Cardiologie Intervențională, aici urmează să lucreze un medic din București, iar pentru Chirurgie Cardiovasculară în clinică o să profeseze o echipă de medici de la Târgu Mureș și medicii din Craiova care, de ceva timp, se pregătesc în alte centre universitare din țară.
Investiția făcută în această Clinică de Cardiologie este de 13 milioane de lei și a fost demarată de Consiliul Județean (CJ) Dolj în august 2014. „Noi am făcut dotarea și tot ce trebuia. Acum presiunea se pune pe managementul spitalului, care trebuie să coordoneze activitatea de acolo. Această clinică este cea mai importantă construcție care s-a realizat în România de o autoritate publică în ultimii ani. De la Timișoara până la București, nu mai există o astfel de clinică. Nu este departe momentul în care acolo o să fie salvată prima viață. Pacienții o să aibă o șansă la viață și aici. În 12 zile vrem să inaugurăm Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară“, a declarat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.
Clinica de Cardiologie Intervențională are 25 de paturi. Toate saloanele au grup sanitar propriu, dar și sistem de alarmare pentru personalul medical. În clinică se află un bloc operator cu două săli de operații, un izolator, dar și zone de supraveghere și terapie intensivă și de o sală pentru angiograf.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Fotbaliștii din Premier League sunt apți! Testele Covid-19 au...

Toate testele de depistare a infecţiei cu virusul Covid-19 efectuate în Premier League în ultima săptămâna au dat rezultate negative, informează Agerpres.

O magazie cu lemne din Piatra-Olt a luat foc

Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit în orașul Piatra-Olt, pentru...

Olt: Agent economic, amendat cu 35.000 de lei

La data de 31 mai 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Olt,...