17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateFrig în unele saloane de la Spitalul Județean Craiova

Frig în unele saloane de la Spitalul Județean Craiova

În unele saloane, bolnavii stau îmbrăcați cu haine groase, ori pături peste pijamale

Pacienții internați la Spitalul Județean de Urgență Craiova se plâng că în unele saloane este frig. Noaptea, bolnavii se învelesc cu câte două pături, iar în timpul zilei stau în pulovere şi cu căciuli pe cap. Conducerea spitalului spune că doar în unele saloane este mai frig, 20 de grade, pentru că șase dintre coloanele de căldură au probleme. În majoritatea secțiilor, caloriferele au fost schimbate cu unele noi. „Secția Cardiologie, care se întinde pe etajele trei și patru, nu are căldură. Caloriferele sunt reci. În unele saloane sunt 15 grade Celsius.
Astăzi (ieri -n.r.) eu mi-am internat mama aici și am văzut condițiile în care stau pacienții. Inclusiv cadrele medicale erau nemulțumite“, spune unul dintre aparținători.
În mai multe dintre saloanele Secției de Ortopedie, bolnavii sunt îmbrăcați cu haine groase ori au pături puse peste pijamale. „Este frig. Stăm îmbrăcați bine ca să rezistăm. Noi suntem bolnavi și suntem mai sensibili. Suntem oameni care avem fracturi, abia se mișcăm de pe o parte pe alta. Mai frig se face în salon noaptea, după ora 2.00. Intră frig și pe la geamuri“, spune Vasile, pacient.
Ajungem în alt salon. Termometrul arată că aici sunt 19 grade Celsius. Pacienții sunt nemulțumiți. „E destul de frig în salon. Unii deja au viroză“, spune o pacientă.
„Există probleme la șase dintre coloanele de căldură
ale spitalului“

Spitalul Județean de Urgență Craiova are centrală proprie, dar este racordat și la sistemul de termoficare. „Este puțin mai frig în unele saloane pentru că există probleme la șase dintre coloanele de căldură ale spitalului prin care circulă căldură. Sunt mai slăbite și a fost scăzută presiunea agentului termic, astfel încât să nu se spargă. Nu putem să înlocuim aceste coloane pentru că se consideră că umblăm la structura spitalului și nu avem voie până în momentul în care întreg spitalul o să fie consolidat. Am schimbat caloriferele din aproape toate secțiile. La etajele trei și patru urmează să fie schimbate în perioada următoare pentru că secțiile de la aceste etaje o să intre în renovare totală“, explică dr. Bogdan Fănuță, managerul Spitalului Județean de Urgență Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS