Acasă Sanatate Noi decese din cauza gripei

Noi decese din cauza gripei

-

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţa, ieri, alte patru decese înregistrate din cauza gripei, numărul total al acestora ajungând la 26 de la începutul sezonului rece, informează Mediafax. Cu toţii aveau condiţii medicale preexistente şi nu fuseseră vaccinaţi împotriva gripei.
Ministerul Sănătăţii a transmis populaţiei o serie de măsuri care trebuie luate atât la nivelul spitalelor, şcolilor sau al farmaciilor, cât şi de fiecare persoană în parte, pentru a preveni eventuale îmbolnăviri cu gripă după ce s-au înregistrat aceste ultime patru decese cauzate de virusul gripal. Managerii de spitale au obligaţia să se asigure că sunt respectate cu stricteţe măsurile igienico-sanitare în unităţile sanitare şi că personalul medical are la dispoziţie şi poartă echipamentul de protecţie.
De asemenea, Ministerul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică să prezinte, în cel mai scurt timp, o situaţie a stocurilor de medicamente antivirale specifice pentru gripă, existente în spitale, şi, după caz, să solicite suplimentarea stocurilor, astfel încât să fie disponibile medicamentele necesare pentru tratamentul pacienţilor internaţi.
Şi farmaciile trebuie să se asigure că au medicamente şi produse necesare prevenirii şi tratării gripei.
Totodată, avertizeaz Ministerul Sănătății, este necesar ca în grădiniţe şi scoli, în fiecare dimineaţă, cadrele medicale să realizeze un triaj, astfel încât să poată fi evitată răspândirea virusului gripal.

ȘTIRI VIDEO GdS