Gripa face ravagii în România, unde s-a înregistrat al 20-lea deces datorat gripei. Mai multe spitale din ţară şi Capitală sunt în carantină. O femeie de 63 de ani a murit la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad în urma complicaţiilor cauzate de gripa sezonieră (de tip B), medicii afirmând că în primă fază s-a tratat singură la domiciliu şi a ajuns la spital cu probleme respiratorii severe. Şase cazuri de gripă au fost confirmate în judeţ, iar două suspiciuni sunt în analiză, scrie News.ro.
Surse medicale au declarat pentru News.ro că pacienta a mers târziu la spital, când deja respira foarte greu, în primă fază tratându-se acasă cu antibiotice.
Pe fondul mai multor complicaţii apărute, pacienta a intrat în stop cardioresporator şi nu a putut fi resuscitată.
Un bărbat de 67 de ani din Bihor este cea de-a 19-a victimă confirmată ca având virusul gripal, informează Realitatea TV.
România se confruntă cu un număr de 108.000 de infecţii respiratorii acute, creştere cu 23% faţă de săptămâna trecuta şi cu 2% mai mult ca anul trecut.
Medicii ne sfătuiesc să ne vaccinam, dar puţini români au făcut-o, până la această oră.
Potrivit ministrului Sănătății, acolo unde sunt focare locale este obligatoriu de instituit măsuri stricte.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.