21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateAlți trei doljeni depistați cu gripă AH1

Alți trei doljeni depistați cu gripă AH1

Trei doljeni au fost depistați săptămâna aceasta cu gripă AH1. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dolj spun că respectivele persoane nu au avut nevoie de internare și că sunt în afara oricărui pericol.
În total, până în acest moment, în județul Dolj au fost confirmate 14 cazuri cu gripă AH1. În țară, 67 de oameni au decedat din această cauză, cinci dintre aceștia din județul Olt și unul din Vâlcea. Specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică spun că 58 dintre cei decedați sufereau și de alte afecțiuni.
În Dolj a scăzut numărul cazurilor de viroze respiratorii, săptămâna aceasta fiind înregistrare 1.700 de persoane, mai puțin cu 200 față de săptămâna trecută.
Gripa AH1 este provocată de un virus gripal de tipul A, subtipul H1N1. Infecţia cu acest virus poate să fie mai gravă decât infecţia cu virusurile gripale sezoniere pentru că majoritatea populaţiei fie nu prezintă imunitate, fie are o imunitate scăzută la această tulpină de virus. Primele cazuri de infecţii respiratorii cu virus gripal A(H1N1) au fost înregistrate în martie 2009 în diferite părți ale Mexicului și în timp s-a extins în mai multe zone ale lumii. Medicii spun că vaccinul antigripal este singurul care ne poate proteja într-o măsură mai mare de gripă. Acesta se poate administra gratuit în cabinetele medicilor de familie. Totodată, specialiștii spun că în cazul virozelor nu trebuie să fie administrate antibiotice și că mijlocul cel mai eficient de prevenţie rămâne igiena personală, precum spălarea mâinilor cu apă şi săpun din abundenţă, dar și izolarea la domiciliu sau spital a persoanelor bolnave și evitarea colectivităţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS