13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMinistrul Sănătății despre dispariția medicamentelor de pe piață: Suntem pe cale de a soluționa această problemă

Ministrul Sănătății despre dispariția medicamentelor de pe piață: Suntem pe cale de a soluționa această problemă

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a declarat luni că problema privind dispariția de pe piață a medicamentelor din cauza reducerii prețurilor este pe cale de a fi soluționată în cel mai scurt timp, scrie Agerpres.

El a precizat că, în acest sens, reprezentanții Ministerului Sănătății au avut întâlniri cu cei ai asociațiilor de pacienți și ai firmelor producătoare de medicamente. „Este efectul unui ordin. Am demarat de săptămâni de zile întâlniri cu toți actorii implicați, cu pacienții în primul rând, cu firmele de medicamente și suntem pe cale de a soluționa această problemă în cel mai scurt timp”, a spus Patriciu Achimaș-Cadariu la Senat, după întâlnirea cu senatorii PSD.

Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a primit, în ultimele 12 luni, 1.175 de notificări de necomercializare de medicamente, a declarat luni vicepreședintele ANMDM, Marius Tănasă. Potrivit acestuia, 90 dintre aceste notificări au fost legate de cauze de producție, iar 1.085 de natură comercială.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS