Acasă Local Gorj Gorjul, în topul judeţelor cu diabetici

Gorjul, în topul judeţelor cu diabetici

-

Tot mai mulţi gorjeni se îmbolnăvesc de diabet. Potrivit statisticilor, mii de gorjeni suferă de diabet şi au nevoie permanent de tratament. Societatea Română de Diabet, Nutriție şi Boli Metabolice, în parteneriat cu Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Târgu Jiu, organizează cea de-a VIII-a ediţie a Campaniei Naţionale „Controlează-ţi Diabetul“. Evenimentul are loc în perioada 18-19 aprilie, la Târgu Jiu. Potrivit organizatorilor, manifestările organizate în cadrul Campaniei Nationale „Controlează-ţi Diabetul“ au ca principal scop informarea şi educarea cu privire la importanţa prevenţiei diabetului şi cunoaşterea factorilor de risc, care determină apariţia bolii, precum și îmbunătăţirea vieţii persoanelor cu diabet. Regiunea Sud-Vest, din care face parte şi judeţul Gorj, se află pe locul patru în topul regiunilor cu cele mai multe persoane cu diabet din România (12,1%). „Statisticile îngrijorătoare cu privire la persoanele diagnosticate cu diabet ne fac pe noi, medicii de specialitate, să continuăm cu şi mai multă fervoare Campania Naţională „Controlează-ţi Diabetul” începută în anul 2011. Dorim, în primul rând, să îi facem pe oameni să conştientizeze faptul că această boală poate fi prevenită printr-o serie de acţiuni la îndemâna fiecăruia, dorim să îi determinăm să îşi facă anual analizele de rutină, prin care pot depista boala în faza incipientă şi, nu în ultimul rând, dorim ca pacienții diagnosticaţi cu diabet să ştie că nu luptă singuri, ci depunem eforturi concrete pentru a găsi noi metode de a ţine sub control această afecţiune“ a declarat Maria Moţa, preşedinta Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

În campanie la Târgu Jiu

Pentru a sublinia importanţa depistării precoce a acestei afecţiuni, în cadrul Campaniei Naţionale „Controlează-ţi Diabetul“, ediţia Târgu Jiu, se va organiza o amplă acţiune de testare gratuită a glicemiei și a hemoglobinei glicozilate în ziua de 18 aprilie 2015, între orele 9.00-16.00, în faţa Prefecturii judeţului Gorj. „De asemenea, duminică, 19 aprilie 2015, începând cu ora 15.00, în incinta Shopping City Târgu Jiu, se va desfăşura o activitate dedicată adoptării unui stil de viaţă sănătos prin practicarea mişcării zilnice. Astfel, trupa de dans Galactic Crew Junior a Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu va face o demonstraţie de dans, un îndemn la practicarea exerciţiului fizic zilnic. Pe lângă activităţile destinate publicului larg, Campania Naţională <<Controlează-ţi Diabetul>>, ediţia Târgu Jiu, cuprinde şi o manifestare dedicată exclusiv profesioniştilor din sănătate. Astfel, în prima zi a campaniei naţionale, sâmbătă, 18 aprilie, între orele 8.45 – 17.00, nume de referinţă în diabetologia românească vor fi prezente la cursul Diabet, Sindrom metabolic şi alte boli legate de nutritive (DIAMOND – Diabetes Metabolic Syndrome and Other Nutrition – related Diseases), organizat de Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Evenimentul adresat medicilor se va desfăşura la Complex Anna Events. Înscrierea medicilor la cursul DIAMOND este gratuită şi se va face on-line, pe siteul campaniei: www.controleaza-diabetul.ro“, potrivit unui comunicat de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

Alianța pentru Unirea Românilor s-a lansat și în Spania

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) s-a lansat duminică și în Spania, la Madrid. Printre discursurile mobilizatoare ale coordonatorilor s-a numărat și discursul...