Acasă Sanatate Bănicioiu: Foarte multe echipamente lipsesc din spitale

Bănicioiu: Foarte multe echipamente lipsesc din spitale

-

Foarte multe echipamente lipsesc din spitale, printre care şi dintre cele pentru RMN, iar pentru acestea sunt în derulare proceduri de achiziţie, dar este nevoie şi de implicarea autorităţilor locale pentru că bugetul general este limitat, a declarat, astăzi, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, potrivit Mediafax.

„Pentru echipamentele RMN, suntem în proceduri de achiziţie, încercăm să dotăm cât mai multe spitale. Dar sunt şi spitale în subordinea autorităţilor locale. Cred că trebuie să contribuie şi ele. Să nu aştepte neapărat de la bugetul de stat, care este limitat, şi să ia aparatura necesară”, a declarat, azi, ministrul Sănătăţii, cu ocazia vizitei făcute la Institutul Naţional de Endocrinologie „C.I. Parhon”, cu ocazia finalizării lucrărilor la reabilitarea ambulatoriului de specialitate.

Întrebat ce părere are despre cazul din Argeş, unde un tânăr a murit după ce a aşteptat trei luni să facă un examen RMN, la o clinică privată, în condiţiile în care spitalele publice din judeţ nu au echipamente pentru investigaţie, Bănicioiu a spus că aşteptă rezultatele anchetei, dar nu înţelege de ce bărbatul nu a fost dus la un spital de stat, în altă parte. „Am auzit despre cazul băiatului din Argeş care a murit în aşteptarea unui RMN. Da, la Argeş era RMN doar în sistem privat. Întrebarea mea este de ce nu a fost trimis în urgenţă spre un spital de stat care avea RMN? Este o chestiune pe care sper să mi-o poată lămuri cineva”, a spus ministrul Sănătăţii.

Bănicioiu a mai spus că anul trecut s-a cumpărat un angiograf, pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, pentru că în zonă lipsea acest aparat.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscopul de weekend

Berbec Nu vă închideţi în carapace, indiferent de probleme. Contactul cu prietenii sau colegii vă poate scoate din starea emotivă. În plus,...