Acasă Sanatate Preşedintele CNAS: Noile terapii pentru tratarea hepatitei C ar putea fi introduse...

Preşedintele CNAS: Noile terapii pentru tratarea hepatitei C ar putea fi introduse în primul semestru al acestui an

-

Preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a anunţat, vineri, că are speranța că vor fi introduse noi terapii pentru tratarea hepatitei C din primul semestru al acestui an. Vasile Ciurchea a spus că vrea ca într-un timp relativ scurt CNAS „să dea drumul tratamentelor moderne în hepatită”, potrivit Mediafax.

Preşedintele CNAS a menţionat că, deocamdată, există încă discuţii referitoare la preţul pentru România al noilor medicamente, în aşa fel încât bugetul să le poată face faţă. Ciurchea a spus că noile tratamente vor fi prescrise, într-o primă fază, în funcţie de gravitatea bolii, persoanelor pentru care nu mai există o altă formă de tratament.
Vasile Chiurcea a mai afirmat că, din cauza faptului că aceste medicamente sunt foarte scumpe, s-a luat în calcul şi posibilitatea ca mai multe ţări membre ale Uniunii Europene să achiziţioneze împreună medicamentele, în aşa fel încât cantitatea achiţiţionată să fie una cât mai importantă, fapt care ar duce la un discount mai mare din partea companiilor.

 

ȘTIRI VIDEO GdS