16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateGorj: Doi copii, de 5 şi 7 ani, bolnavi de SIDA

Gorj: Doi copii, de 5 şi 7 ani, bolnavi de SIDA

Spitalul Judeţean Târgu Jiu are înregistrat un număr de 35 de pacienţi infectaţi cu HIV, printre care şi doi copii, de 5 şi 7 ani. Costul total pentru tratamentul lunar al bolnavilor este de circa 72.000 de lei.

„Sunt în evidenţe 35 de bolnavi şi sub tratament 27. Unul dintre ei nu necesită tratament, iar ceilalţi sunt doar în evidenţă. Ceilalţi nu au alt venit să îşi facă tratamentul. Anul acesta avem două cazuri noi şi anul trecut un caz nou. Cel mai tânăr bolnav are 5 ani şi cel mai bătrân are 70. Avem doi copii în evidenţă, unul de 5 ani şi celălalt de 7 ani. Cel de 7 ani a fost plecat şi nu a mai trecut pe la noi la tratament. Au plecat în Spania şi se trata acolo. La noi orice bolnav care vine din altă parte trebuie să treacă prin centrul universitar Craiova la evaluare şi fie e trimis la Târgu Jiu, fie către alt centru. Ne costă lunar tratamentul 72.000 de lei”, a spus Vasilica Ionescu, şefa Secţiei boli infecţioase, din cadrul Spitalului Judeţean din Târgu Jiu.

De asemenea, Vasilica Ionescu a mai precizat că banii vin de la Direcţia de Sănătate Publică şi că, până în acest moment, nu au avut dificultăţi legate de banii necesari pentru tratarea bolnavilor de SIDA. „Nu am avut probleme cu banii pentru tratament. Bolnavii vin lunar să îşi ridice tratamentul, îşi fac periodic analizele şi merg într-un centru universitar să îşi facă anumite analize care nu se fac la noi. Dacă respectă schema de tratament durata de viaţă e destul de lungă. Avem pacienţi din 1997 şi sunt în viaţă. Avem şi un bolnav de 70 de ani. E important să se ţină de tratament.”, a mai spus şefa Secţiei boli infecţioase, din cadrul Spitalului Judeţean din Târgu Jiu.


Editor: Anca Dumitraşcu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS