23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCNAS pune în executare sentinţa CAB potrivit căreia şapte pacienţi de oncologie vor primi tratament gratuit

CNAS pune în executare sentinţa CAB potrivit căreia şapte pacienţi de oncologie vor primi tratament gratuit

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat astăzi printr-un comunicat că a întreprins demersurile necesare pentru punerea în executare a sentinței civile nr. 1950/18.06.2014 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti (CAB) cu privire la acordarea unor tratamente în regim de compensare 100% care nu sunt cuprinse în lista de medicamente compensate și gratuite aprobată prin Hotărâre de Guvern. În acest sens, la solicitarea CNAS, Curtea de Apel a emis certificatul de grefă în baza căruia se pune în aplicare această sentință, au precizat reprezentanţii Casei.

„Vă facem cunoscut faptul că medicamentele necesare pentru tratamentele celor șapte asigurați nu se află în lista care cuprinde denumirile internaţionale (DCI) corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție socială, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, aprobată prin Hotărâre de Guvern și nu există preț de decontare stabilit de Ministerul Sănătății pentru aceste medicamente. De aceea, CNAS a solicitat în scris avocatului care i-a reprezentat în instanță pe cei șapte asigurați să menționeze, pentru fiecare reclamant în parte, casa de asigurări de care aparțin, farmacia aleasă în mod liber de către asigurați și furnizorii de servicii medicale care prescriu tratamentele.

În momentul când vom intra în posesia datelor solicitate domnului avocat, CNAS va emite Ordine de președinte prin care va mandata casele de asigurări de sănătate indicate să încheie contracte cu farmaciile alese în mod liber de către asigurați, în vederea eliberării medicamentelor acordate în urma deciziei instanței, pe baza prescripțiilor medicale”, se arată în comunicatul transmis de CNAS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS