21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateSindicaliştii Sanitas anunţă proteste pentru majorarea salariilor şi deblocarea posturilor

Sindicaliştii Sanitas anunţă proteste pentru majorarea salariilor şi deblocarea posturilor

Sindicaliştii Federaţiei Sanitas au anunţat că, peste o săptămână, încep protestele pentru majorări salariale şi un contract colectiv de muncă în sectorul sanitar, informează stiri.tvr.ro.

Sindicaliştii Federaţiei Sanitas au anunţat că, din 23 iunie, până pe 4 iulie vor picheta ministerele Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor. Ei cer creşterea cu zece la sută a salariilor din sănătate şi asistenţă socială, un contract colectiv de muncă în sectorul sanitar şi deblocarea posturilor.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat că dacă cererile vor rămâne nesoluţionate cererile, în luna iulie se va reuni Consiliul Naţional, care va decide a doua parte a protestelor. Marius Sepi a spus că ar putea fi declanşată o grevă de avertisment şi se poate ajunge chiar la grevă generală.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas a subliniat că s-a ajuns la această situaţie pentru că, până acum, revendicările sindicaliştilor din sistemul sanitar şi din asistenţă socială nu au fost soluţionate.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS