18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateSpitalul Municipal Drăgăşani intră în reabilitare

Spitalul Municipal Drăgăşani intră în reabilitare

Parterul şi primul etaj al Spitalului Municipal din Drăgăşani va intra de săptamâna viitoare în reabilitare cu fonduri de la bugetul local, potrivit adevarul.ro. Lucrările ar trebui să se finalizeze până în luna octombrie. În spaţiul renovat va funcţiona Maternitatea.
Maternitatea din Drăgăşani funcţionează în acest moment într-o clădire veche, care nu a fost reabilitată niciodată. Potrivit directorului spitalului din localitate, primăria va investi circa 400 000 de lei pentru renovarea spaţiilor unde se va muta Maternitatea.
Situaţia financiară a spitalului este una destul de grea, banii primiţi de la CAS abia ajung pentru cheltuielile cu salariile şi materialele sanitare. Dată fiind situaţia, conducerea spitalului se bucură când oameni de bine donează unităţii mobilier sau aparate medicale. Săptămâna trecută, fundaţia “Cuore Romeno” care funcţionează în Sardinia, Italia, a donat mobilier şi un aparat de aerosoli pentru Secţia de Pediatrie.
Anual,5 000 de vâlceni din sudul judeţului trec pragul unităţii spitaliceşti, care are un buget lunar de 800.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS