14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateCraiova: Se schimbă managerii la Spitalul de Urgență și Spitalul de Boli Infecțioase?

Craiova: Se schimbă managerii la Spitalul de Urgență și Spitalul de Boli Infecțioase?

Două dintre unitățile sanitare mari din Craiova își vor afla de luna viitoare managerii deplini. La Spitalul Județean de Urgență și Spitalul de Boli Infecțioase se vor organiza concursuri pentru ocuparea postului de manager, funcție deținută până acum, cu delegație, de dr. Bogdan Fănuță, la SJU, din noiembrie 2013, și dr. Adina Manda, la Spitalul de Boli Infecțioase, din iulie 2012.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, concursul pentru ocuparea funcţiei de manager va avea loc în perioada 6-8 mai, iar examenul constă în proba scrisă, susţinerea unui proiect de management şi interviul de selecţie, ambele urmănd să aibă loc la sediul unităţii medicale.

La Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș“ Craiova, examenul are loc pe 16 mai, proba scrisă (test-grilă) – predare planuri de management, și pe 22 și 23 mai, proba orală.

Pentru a participa candidaţii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, cum ar fi să fie absolvenţi de învăţământ universitar de lungă durată cu diplomă de licenţă sau echivalentă; să fie absolvenţi ai unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătăţii; să fie absolvenţi ai unui masterat sau doctorat în management sanitar, economic sau administrativ organizat într-o instituţie de învăţământ superior acreditată, potrivit legii.

De asemenea, cei care doresc să participe la concurs trebuie să fie cadru universitar sau medic primar şi să fie absolvent al unor cursuri de de perfecţionare în management sau management sanitar agreate de Ministerul Sănătăţii, dar şi să aibă cel puţin doi ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată, conform legii.

Cuantumul taxei de participare la concurs este de 800 de lei. Rămâne de văzut dacă, în urma examenelor, cele două spitale din Craiova vor avea manageri noi sau dacă cei care au deținut până acum funcția vor fi confirmați oficial, prin concurs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS