14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMedicii de familie ar putea fi recompensaţi pentru cazurile de cancer depistate în fază incipientă

Medicii de familie ar putea fi recompensaţi pentru cazurile de cancer depistate în fază incipientă

Medicii de familie ar putea fi recompensaţi pentru cazurile de cancer depistate de către aceştia în fază incipientă, a declarat astăzi ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, citat de Agerpres.ro. „Încercăm în aceste discuţii cu medicii de familie să-i luăm parteneri şi pentru orice pacient descoperit în stadiu incipient cu o asemenea afecţiune acei medici să fie compensaţi. Plata se va face pe rezultat, pe cazurile incipiente detectate”, a precizat Nicolae Bănicioiu la Forumul Pacienţilor. Potrivit acestuia, marea problemă în România este că pacienţii sunt descoperiţi cu cancer în stadii avansate, lucru care face boala greu tratabilă dar şi costisitoare.

Referindu-se la medicii rezidenţi, ministrul a spus că în următoarele două zile se vor finaliza plăţile şi pentru luna februarie pentru bursele acestora. Ministrul a mai anunţat că în scurt timp va da o directivă către toate spitalele, astfel încât acestea să asigure rampe de acces pentru pacienţii care au nevoie de acestea. „Unele spitale au realizat acest lucru, dar le vom controla pe toate”, a spus Bănicioiu.

În ceea ce priveşte proiectul de lege privind malpraxisul, ministrul a spus că acesta este unul foarte important, care trebuia finalizat de mult timp şi care, în prezent, este în faza finală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS