11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMarius Sepi: Spitalele trebuie să rămână în continuare publice

Marius Sepi: Spitalele trebuie să rămână în continuare publice

Spitalele din România trebuie să rămână în continuare spitale publice, a declarat azi, în cadrul unei dezbateri privind reforma în domeniul sănătății, prim-vicepreședintele Federației Sanitas, Marius Sepi, citat de agerpres.ro.

„Considerăm că spitalele din România trebuie să fie în continuare spitale publice. Nu suntem de acord cu proiectul privind statutul spitalelor aflat în dezbatere publică. Ministerul Sănătății trebuie să se bată pentru spitalele publice”, a spus Sepi.

El a criticat și proiectul privind creșterea veniturilor personalului medical, pe care îl consideră neviabil. „Salariile au fost blocate în sistem patru ani și au fost micșorate real când s-au făcut reducerile salariale cu 60%”, a susținut Sepi.

Sindicalistul a mai spus că Sanitas nu este de acord cu trecerea spitalelor în administrarea universităților de medicină. „Nu suntem de acord ca spitalele să treacă în administrația universităților. Colegii din Iași au făcut un sondaj și 93% din personalul medical nu este de acord cu trecerea spitalelor la universitate”, a adăugat Sepi, care a precizat că situația este aceeași în toată țara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS