22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateOperaţiile pe cord la nou-născuţi, reluate la Institutul Inimii Cluj după trei luni şi jumătate

Operaţiile pe cord la nou-născuţi, reluate la Institutul Inimii Cluj după trei luni şi jumătate

Institutul Inimii din Cluj-Napoca a reluat operaţiile pe cord la nou-născuţi şi la copii după o întrerupere de trei luni şi jumătate, din cauza subfinanţării, prima intervenţie fiind făcută vineri, la un copil de trei ani, conform Mediafax.
Managerul interimar al Institutului Inimii „Niculae Stăncioiu”, Adrian Molnar, a declarat că reluarea operaţiilor a fost posibilă după reîntoarcerea dintr-un concediu fără plată, pentru o perioadă de şase luni, a chirurgului Manuel Chira.
„În perioada de întrerupere a operaţiilor la Cluj, copiii cu probleme cardiace au fost trimişi pentru intervenţii la Târgu Mureş, dar şi la Sibiu. Anul trecut au fost operaţi la Institutul Inimii «Niculae Stăncioiu», până la întreruperea intervenţiilor, un număr de 85 de copii”, a spus Molnar.
La rândul său, chirurgul Manuel Chira, cel care a efectuat, vineri, prima operaţie din 2014, a declarat că, înainte de întreruperea intervenţiilor pe cord la nou-născuţi şi copii, realiza două astfel de intervenţii chirugicale pe săptămână.
Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” are 190 de paturi, din care zece sunt la compartimentul pentru copii al Secţiei clinice de chirurgie cardiovasculară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS