30.9 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăSanatate Nicolăescu: Afecţiunea rezolvată în ambulatoriu, de 20 de ori mai ieftină decât prin internare

Nicolăescu: Afecţiunea rezolvată în ambulatoriu, de 20 de ori mai ieftină decât prin internare

O afecţiune rezolvată în ambulatoriul de specialitate poate costa de aproape 20 de ori mai puţin decât dacă ar fi tratată în internare continuă, a anuţat vineri, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, precizând că şi-ar dori ca 70 la sută din cazuri să fie tratate în acest sistem.
Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a prezentat, şi vineri, într-o nouă videoconferinţă, proiectul privind pachetul de bază, referindu-se la ambulatoriul de specialitate.
Ambulatoriile de specialitate pot fi integrate sau nu spitalelor, constând în cabinete ale medicilor specialişti cu diferitele lor forme de organizare – individuale, asociate, grupate, societăţi civile medicale (fostele policlinici).
Conform proiectului pachetului de bază, consultaţiile în ambulatoriu se fac pe baza trimiterii de la medicul de familie şi sunt programabile în funcţie de nivelul de prioritate pe care îl prezintă problema pacientului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS