22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateBucureşti: Un copil a fost vaccinat de două ori împotriva poliomielitei, din greşeală

Bucureşti: Un copil a fost vaccinat de două ori împotriva poliomielitei, din greşeală

Părinţii unui copil de 6 ani îi acuză pe asistenta şi pe medicul şcolii 279  din Capitală că l-au vaccinat pe băiatul lor de două ori împotriva poliomielitei, cu serul IMOVAX POLIO, din greşeală, conform stririleprotv.ro
Părinţii se tem că, în urma acestui incident, băiatul ar putea rămâne cu sechele majore. Deşi specialiştii nu confirmă un risc iminent, copilul se află sub monitorizare în următoarele 3 luni.
„Pur şi simplu au uitat. Asta este toată explicaţia pe care mi-au dat-o. Că au uitat să îl treacă pe registru când li s-a făcut vaccinul şi că le pare rău”, a declarat tatăl.
Asistenta a încercat să se apere şi să arunce vina pe învăţătoare. De marţi de când băieţelul a fost vaccinat pentru a doua oară, nici asistenta, nici doctoriţa, nu au mai trecut pragul unităţii de învăţământ, afişând pe uşa cabinetului o hârtie prin care anunţă că sunt în concediu.
Cei din conducerea şcolii susţin că nu răspund de imunizarea copiilor, mai ales că învăţătoarea ar fi întrebat asistentele dacă baiatul are acordul parintilor.
În prospectul serului IMOVAX POLIO scrie că în cazul unui supradojaz pacientul trebuie să se prezinte cât mai repede la un centru de toxicologie. Inocularea unui ser la o perioadă scurtă de timp poate provoca organismului reacţii de sensibilizare, erupţii pe piele sau febră.
Cazul va fi anchetat de poliţie şi de Colegiul Medicilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS