19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMehedinţi: Trei persoane la spital cu trichineloză, după ce un tehnician a greşit analizele la carne

Mehedinţi: Trei persoane la spital cu trichineloză, după ce un tehnician a greşit analizele la carne

Trei persoane din comuna mehedințeană Gogoșu au fost internate la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin, fiind diagnosticate cu trichineloză, după ce au mâncat din carnea unui porc pentru care examenul trichineloscopic a fost făcut eronat de către un tehnician veterinar, conform realitatea.net.
Cei trei pacienţi, doi bărbaţi şi o femeie provin din aceeaşi familie, şi au consumat carne de porc, verificată trichineloscopic de un veterinar din comuna Burila Mare. Ei au fost diagnosticaţi cu o formă uşoară de trichineloză.
Bărbatul, care a tăiat porcul, spune că din carne au mai mâncat membrii familiei, între care copilul de trei ani și soţia sa, însărcinată, precum și mai mulți apropiați care i-au vizitat de sărbători, fiind vorba despre aproximativ 30 de persoane.
Medicii nu exclud posibilitatea ca și alți membri ai familiei să manifeste în perioada următoare simptomele bolii și să se prezinte la spital. Purtătorul de cuvânt al Direcției Sanitar Veterinară (DSP) Mehedinți, Adriana Ganea, a declarat, marți, că în urma anchetei desfășurate în cursul zilei de luni s-a constatat că animalul din care s-a consumat carnea era infectat cu trichinella spiralis, iar analizele nu au fost făcute corect.
Conform reprezentantului DSP, tehnicianul veterinar care a făcut analiza cărnii de porc nu era autorizat pentru examenul trichineloscopic, acesta fiind amendat cu suma de 1.200 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS