14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateMAI: Şapte persoane transportate de la Craiova cu aeronave SMURD, în ultima săptămână

MAI: Şapte persoane transportate de la Craiova cu aeronave SMURD, în ultima săptămână

Un număr de 61 de persoane în stare gravă, dintre care şapte de la Craiova, au fost transportate cu aeronave SMURD în perioada 20 – 26 septembrie, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI), într-un comunicat remis agenţiei Mediafax. Potrivit sursei citate, în ultima săptămână, piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al MAI au intervenit pentru salvarea a 61 de persoane, în misiuni executate în cooperare cu SMURD.

Intervenţiile au vizat transportul medical de urgenţă al răniţilor şi au presupus efectuarea a peste 75 de ore de zbor de către piloţii MAI. Astfel, arată sursa citată, au fost făcute 61 de misiuni, prin Punctele de Operare Aeromedicală SMURD din Iaşi (14 misiuni), Târgu Mureş (14 misiuni), Bucureşti (13 misiuni ), Arad (10 misiuni), Craiova (şapte misiuni) şi Constanţa (trei misiuni).

SMURD foloseşte pentru misiunile de salvare aero-medicală elicopterul uşor multifuncţional Eurocopter EC 135 şi avionul medical de tip Piper PA-42 Cheyenne III, aflate în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie al MAI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS