23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCampania „Spune DA! Susţine donarea de organe” ajunge la Craiova, sâmbătă

Campania „Spune DA! Susţine donarea de organe” ajunge la Craiova, sâmbătă

Campania „Spune DA! Susţine donarea de organe” – ediţia 2013 – va ajunge la Craiova sâmbătă, cu etapa a IV-a. Ca şi în celelalte 3 etape anterioare, activitatea de la Craiova se va desfăşura pe parcursul unei zile. La ora 10.30, la  Primăria Municipiului Craiova – str. A.I. Cuza, nr. 7 –  sala „Nicolae Romanescu” are loc conferinţa de presă cu tema „Actul donării, transplantul şi starea post transplant”. Conferinţa de presă, la care sunt aşteptate autorităţi şi medici, este dedicată: prezentării Campaniei „Spune DA! Susţine donarea de organe” şi a experienţelor din locaţiile în care voluntarii au poposit anterior; discuţiilor care să aducă în faţa presei informaţii medicale, legale şi etice privind actul donării; posibilitatea ca medica să intre în contact cu pacienţi care au beneficiat de un transplant şi cu pacienţi aflaţi pe listele de aşteptare;
răsunsului la întrebările presei privint subiectul „donarea de organe în scop umanitar” şi alte întrebări legate de viaţa pacientului în stare post transplant.

De la Conferinţa de presă nu va lipsi „povestea unui tricou” şi voluntarul – nu este persoană cu transplant” – care a avut ideea strângerii, în scop umanitar, de semnături pe tricouri ATR imprimate cu textul „Da Donării De organe”. Între orele 17.30 – 20.30, voluntari ATR şi voluntari ai Filialei Dolj a SNCRR vor distribui materiale informative şi vor sta de vorbă cu publicul în Piaţa Mihai Viteazul, unde la lăsarea serii vor fi lansate baloane cu led în memoria Donatorilor-Îngeri.

Să se considere invitaţi şi îi aşteptăm să participe la conferinţa de presă şi în Piaţa Mihai Viteazul pe pacienţii în program de dializă, înscrişi sau nu pe listele de aşteptare pentru transplant, pacienţii înscrişi pe listele de aşteptare pentru orice alt tip de transplant şi pacienţii care au beneficiat de un transplant, precum şi pe orice altă persoană interesată de subiect.
Am fi deosebit de onoraţi dacă ar participa şi donatori sau membri de familie care au semnat pentru donare de la persoane dragi.
Mulţumim tuturor celor care ne-au asigurat condiţiile necesare de realizare a campaniei în Municipiul Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS