22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateNoua listă de medicamente compensate, amânată pentru 2014

Noua listă de medicamente compensate, amânată pentru 2014

Noua listă a medicamentelor compensate trebuie adoptată până la 31 decembrie, astfel încât să poată deveni operaţională la începutul anului viitor, a anunţat astăzi ministrul Eugen Nicolăescu, după ce tot el a dat anterior, ca posibile termene de intrare în vigoare, 1 iulie şi 1 august 2013, relatează Mediafax.ro.

Nicolăescu a precizat că Ministerul Sănătăţii a înregistrat, în luna iunie, 167 dosare pentru noua listă a medicamentelor compensate, dintre care 141 sunt pentru introducerea de medicamente noi, iar 26 pentru indicaţii terapeutice noi. Potrivit ministrului, din totalul medicamentelor pentru care au fost depuse dosare, 16% sunt pentru cancer, 10% – pentru diabet, 8% – pentru hipertensiune arterială, 5% – pentru anemii, 4% – pentru leucemii, 2% – pentru boli psihice, iar restul vizează alte suferinţe.

Pe 30 mai, Eugen Nicolăescu anunţa că noua listă de medicamente compensate ar putea intra în vigoare la 1 august şi că aceasta este într-o „fază avansată” de lucru. La jumătatea lunii aprilie, ministrul Sănătăţii declara, în emisiunea „După 20 de ani” difuzată de Pro TV, că noua listă de medicamente compensate ar putea intra în vigoare din 1 iulie, iar protocoalele terapeutice, prin care medicii vor fi îndrumaţi să recomande generice, până la sfârşitul lui 2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS