15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMinisterul Sănătăţii prelungeşte până la 31 decembrie clasificarea provizorie a spitalelor

Ministerul Sănătăţii prelungeşte până la 31 decembrie clasificarea provizorie a spitalelor

Ministerul Sănătăţii a emis un Ordin prin care modifică Ordinul ministrului sănătăţii nr. 323/2011 privind aprobarea metodologiei şi a criteriilor minime obligatorii pentru clasificarea spitalelor în funcţie de competenţă. La 31 decembrie 2012, spitalele primiseră încă două luni de graţie şi aveau ca termen data de 28 februarie pentru a prezenta „planul de conformare care conţine responsbilităţi şi termene de implementare a masurilor pe baza cărora se atestă că unitatea îndeplineşte criteriile minime pentru a fi clasificată în categoria solicitată”. Unităţile medicale care nu respectaseră acest termen de îndeplinire a responsabilităţilor asumate din planul de conformare puteau pierde clasificarea provizorie, fapt ce ar fi dus la scăderea sumelor contractate cu casele de asigurări de sănătate.

Ministerul Sănătăţii a luat însă în calcul unele motive considerate obiective, precum nealocarea de fonduri de la bugetul statului sau de la bugetul autorităţilor locale, programe de reabilitare şi renovare care nu au fost finalizate, blocarea ocupării posturilor vacante, derularea cu dificultate a unor programe cu fonduri europene, lucru care a făcut ca „o serie de spitale să nu poată duce la îndeplinire responsabilităţile asumate prin planul de conformare în termele de implementare stabilite”, şi a decis „prelungirea termenelor de implementare a măsurilor prevăzute în planul de conformare până la data de 31.12.2013”.

„În cazuri excepţionale, motivate obiectiv, ministrul Sănătăţii poate aproba clasificarea provizorie, valabilă până la data de 31 decembrie 2013, pentru un spital care îndeplineşte doar parţial criteriile minime obligatorii pentru categoria solicitată, cu condiţia prezentării de către unitatea solicitantă a unui plan de conformare cu responsabilităţi şi termene de implementare precis specificate”, se arată în articolul din noul Ordin care modifică Ordinul ministrului sănătăţii nr. 323/2011.

În judeţul Dolj, spitalele cu plan de conformare îşi îndepliniseră criteriile minime obligatorii pentru categoria solicitată.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS