12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateOIM: Bolile profesionale fac anual peste două milioane de victime

OIM: Bolile profesionale fac anual peste două milioane de victime

Peste două milioane de persoane îşi pierd anual viaţa în întreaga lume din cauza bolilor profesionale, avertizează Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM). Într-un raport publicat cu ocazia Zilei Mondiale a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, sărbătorită la data de 28 aprilie, reprezentanţii organizaţiei au punctat faptul că numărul victimelor bolilor profesionale este de şase ori mai mare decât cel al victimelor accidentelor de muncă.

Raportul intitulat „Prevenirea bolilor profesionale” semnalează că 2,34 milioane de oameni mor anual din cauze generate de locul de muncă, dintre aceştia 2,02 milioane pierzându-şi viaţa în urma bolilor profesionale. De asemenea, tot în fiecare an, se înregistrează 160 de milioane de cazuri de boli care nu sunt mortale, provocate tot de exercitarea profesiei.

OIM consideră boli profesionale afecţiunile cauzate de agenţi chimici, fizici sau biologici, bolile respiratorii şi de piele, traumatismele sistemului osteo-muscular şi anumite forme de cancer, induse de activitatea de la locul de muncă.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS