19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMS anunţă că va "încerca" să aloce mai mulţi bani pentru programele din domeniul stomatologiei

MS anunţă că va „încerca” să aloce mai mulţi bani pentru programele din domeniul stomatologiei

Ministerul Sănătăţii (MS) va încerca, la rectificarea bugetară, „pe baza promisiunilor de rectificare pozitivă”, alocarea mai multor bani şi pentru programele din domeniul stomatologiei, se arată într-un comunicat de presă remis astăzi de instituţie. MS intenţionează realizarea unui program mare de prevenţie şi, în cazul în care nu vor fi bani suficienţi la rectificare, un asemenea program va fi oricum desfăşurat în anul 2014, susţine instituţia.

Potrivit comunicatului, cu cât se va face mai repede reorganizarea sistemului sanitar, pe care MS a iniţiat-o, cu atât vor putea fi aduşi mai repede bani dinspre birocraţie spre rezolvarea problemelor din sănătate. Subfinanţarea rămâne însă cea mai mare problemă a sistemului sanitar. Din bugetul alocat, cea mai mare parte a fondurilor au fost direcţionate către plata arieratelor, cauzate de prostul management din anii trecuţi, consideră reprezentanţii MS.

Întrucât bugetul pe anul 2013 nu poate acoperi toate programele desfăşurate şi în anul 2012, opţiunea MS a fost să încerce să acopere integral programul de cancer, chiar dacă, astfel, alte programe au fost văduvite, se mai arată în comunicat.

Colegiul Medicilor Dentişti din România (CMDR) a dat publicităţii astăzi un protest privind sistarea alocării de fonduri la nivel naţional pentru asigurarea asistenţei stomatologice în sistemul public de asigurări de sănătate. Totodată, CMDR a solicitat MS „exprimarea publică a unui punct de vedere faţă de situaţia creată şi prezentarea argumentelor care au stat la baza adoptării unei astfel de măsuri, cu atât mai mult cu cât aceasta promovează şi o discriminare evidentă a medicinei dentare în raport cu alte specialităţi medicale”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS