10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateTamiflu provoacă greaţă şi coşmaruri copiilor

Tamiflu provoacă greaţă şi coşmaruri copiilor

Mai mult de jumătate din copiii din Marea Britanie care au fost trataţi cu Tamiflu împotriva gripei porcine au prezentat efecte secundare, cum ar fi greaţă, insomnii şi coşmaruri, susţin oamenii de ştiinţă britanici, citaţi de CNN.
Cercetătorii de la Health Protection Agency (HPA) au ajuns la această concluzie în urma a două studii efectuate pe baza datelor obţinute de la trei şcoli din Londra. Informaţiile din primul studiu au fost colectate de la 248 de copii din trei şcoli din Londra şi una din sud-vestul Angliei care au fost trataţi cu Tamiflu, după ce unii dintre colegii lor au fost infectaţi cu virusul gripei porcine.
Studiul a implicat elevi de 11-12 ani şi s-a desfăşurat în lunile aprilie-mai, perioadă în care şcoala a fost închisă din cauza gripei porcine. Cercetătorii au ajuns la concluzia că 51% dintre copii au prezentat simptome după administrarea medicamentului. Cele mai întâlnite au fost greaţa, în 31,2% dintre cazuri, durerile de stomac – la 21,1% dintre copii şi dureri de cap – la 24,3%. Acest studiu, care prezintă efectele secundare, a determinat oficialii britanici să schimbe protocolul şi să administreze antiviralul doar cazurilor confirmate sau suspectate.
Cel de-al doilea studiu s-a efectuat pe 103 elevi de la trei şcoli din Londra şi a scos la iveală faptul că 53% dintre cei trataţi cu Tamiflu au prezentat unul sau mai multe efecte secundare, cel mai întâlnit fiind greaţa, în 29% dintre cazuri. Alţi 20% dintre copiii trataţi s-au plâns de dureri de stomac, iar 12%, de probleme cu somnul. 18% dintre ei au declarat că nu se pot concentra, nu pot dormi, sunt ameţiţi sau confuzi, se simt ciudat sau au coşmaruri noaptea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU