25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateConsumul de cacao poate preveni atacurile cerebrale

Consumul de cacao poate preveni atacurile cerebrale

Antioxidanţii din fructul de cacao pot reduce riscul de congestii cerebrale la persoanele în vârstă, potrivit unui studiu recent, publicat în presa medicală internaţională.

Conform revistei de boli neuropsihiatrice şi tratament, citată de NewsIn, antioxidanţii hidrosolubili care se găsesc în cacaua naturală pot creşte circulaţia sanguină în creier. Cercetătorii sugerează că îmbunătăţirea circulaţiei pe termen lung ar putea avea efecte asupra comportamentului cognitiv, prevenind astfel afecţiuni ale creierului, precum congestiile cerebrale sau demenţa.

O cercetare ştiinţifică făcută de Universitatea Harvard, pe adulţi cu vârste cuprinse între 59 şi 83 de ani, a arătat că persoanele care consumau în mod regulat cacao au înregistrat o creştere de opt la sută a circulaţiei sângelui, după o săptămână, şi de zece la sută, după două săptămâni.

Oamenii de ştiinţă cred că, prin menţinerea unei circulaţii crescute în creier, s-ar putea încetini declinul cognitiv, care precede congestiile cerebrale. Circulaţia încetinită a sângelui în creier poate provoca daune structurale sau demenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU