15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateAntidepresivele afectează şofatul

Antidepresivele afectează şofatul

Persoanele care se află sub tratament cu antidepresive şofează mai prost decât cele care nu iau medicamente, arată un studiu efectuat de cercetătorii americani de la Universitatea din Dakota.

Conducătorii auto care suferă de depresie şi cărora le-au fost prescrise antidepresive au multe probleme de a se concentra şi de a reacţiona la volan, conform concluziilor studiului prezentat la convenţia anuală a Asociaţiei Psihologice Americane.

Psihologii Holly Dannewitz şi Tom Petros, de la Universitatea din Dakota de Nord, au recrutat 60 de persoane pentru a participa la o simulare de şofat. A fost urmărită reacţia participanţilor la o serie de cazuri comune pe şosele, în timp ce atenţia le era distrasă de semne de limitare a vitezei, animale, elicoptere, alte maşini sau biciclişti. Testele au vizat modul de a conduce, concentrarea şi atenţia. Dintre participanţii la simulare, 31 erau sub tratament cu antidepresive, iar restul de 29 nu luau nici un fel de medicament. Grupul de persoane care luau antidepresive a avut rezultate proaste la testul de şofat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS