10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateScapati de stres cu ajutorul saunei

Scapati de stres cu ajutorul saunei

O sedinta de sauna poate fi cea mai buna solutie pentru a va elibera de stresul unei zile grele de lucru sau pentru a ajuta organismul sa ramâna sanatos. Ca sa beneficiati de avantajele acestei metode imbatabile de relaxare trebuie mai intâi sa va programati cu cel putin 45 de minute inainte, pentru a da ragazul necesar in vederea incalzirii incaperii. Sedinta propriu-zisa de sauna este recomandabil sa fie precedata de un dus de 10-15 minute. Beneficiile pentru sanatate sunt numeroase, dupa cum sustin specialistii.


„Intareste sistemul imunitar, combate stresul, ajutând la relaxare, contribuie la eliminarea racelii din organism si ajuta in curele de slabire“, sustine Ileana Capac, administratorul salonului de infrumusetare New Look din Craiova. Nu are contraindicatii decât in cazul persoanelor care sufera de astm sau boli cardio-vasculare.


Nu exagerati cu sauna. Dupa 15 minute se face un dus cu apa potrivit de rece pentru normalizarea temperaturii corpului si se poate reveni in sauna.


Tratamente complementare


Sauna se face intr-o incapere speciala, construita in totalitate din lemn. Intr-o astfel de incapere exista un vas special pentru volatilizarea uleiului aromat. Cei care doresc pot sa combine efectul de sauna cu cel al aromaterapiei.


Pentru ca efectele sa fie optime, este bine ca dupa sedinta sa apelati la un masor profesionist. Nimic nu va relaxeaza mai mult decât un masaj corect executat de doua mâini dibace. Doamnele care sufera de celulita pot sa opteze pentru un masaj anticelulitic. Ajuta la inlaturarea pungilor inestetice de grasime concomitent cu efectul relaxant realizat de sedinta de sauna.


Ce mai trebuie sa stie o persoana interesata este ca o sedinta de 20 de minute costa in jur de zece lei. Pretul este acelasi indiferent daca optati pentru o sedinta in grup sau daca sunteti mai pudic si preferati sa va bucurati singur de binefacerile aerului cald. O tinuta sport este preferabila atunci când mergeti la sauna. Si sa nu uitati sa luati un prosop.


Pentru incepatori, orice firma care se respecta trebuie sa aiba afisate la vedere instructiunile de folosire a saunei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS