8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateLamâia combate infectiile

Lamâia combate infectiile

Lamâia este un fruct cu reale calitati nutritive, dar si un excelent medicament. Ea are efect bactericid, antiseptic, stimuleaza leucopoeza, este tonic cardiac, diuretic, antireumatismal, antigutos, scade aciditatea gastrica, previne aparitia scorbutului (datorita continutului mare de vitamina C), hipotensiv, tonic nervos, depurativ, antianemic, hemostatic, carminativ, remineralizant. Semintele au actiune antihelmintica (distrug viermii intestinali). Lamâile sunt indicate in infectii, stari febrile, boli infectioase, astenie, reumatism, ulcer gastro-duodenal, dispepsii, ateroscleroza, varice, flebite.


Cura cu lamâi este recomandata impotriva reumatismului, gutei si colicilor renale. Se incepe cu zeama unei lamâi si se mareste doza treptat, daca stomacul suporta. Cura dureaza 21 de zile, timp in care se pot mânca pâna la doua – trei lamâi pe zi. Daca stomacul nu suporta zeama de lamâie, beti in fiecare seara o ceasca de apa calda indulcita in care stoarceti zeama unei lamâi.


Oricând aveti ocazia puteti consuma sirop de lamâie. Cel mai bun produs de acest gen este cel preparat la rece din fructe stoarse, pentru ca isi pastreaza integral proprietatile curative. Contine vitaminele C, B1, B2, B3, A. Racoreste si tonifica organismul, combate astenia si efectele stresului, imbunatateste rezistenta organismului la infectii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS