17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatatePapadia ajuta in curele de slabire

Papadia ajuta in curele de slabire

Papadia (taraxacum officinale) este un remediu in toate bolile aparute pe fondul unui dezechilibru glandular. Ceaiul de papadie este indicat in cazurile de obezitate, in boli de ficat (marind secretia biliara), in normalizarea circulatiei sângelui si in curele de detoxifiere a organismului si in cele de slabire. Prin actiunea lor diuretica, preparatele din papadie au efect benefic in tratamentul hipertensiunii arteriale, insuficientei cardiace, arterosclerozei, gutei si reumatismului degenerativ. In hipertensiune si boli cardiace, administrarea remediilor din papadie necesita o atenta supraveghere medicala si se face numai cu acordul si sub indrumarea medicului curant.


Planta se poate consuma primavara sub forma de salata. Are un efect deosebit de bun asupra ficatului. Tulpinile proaspete, din care se consuma cinci-sase pe zi in stare cruda, ajuta rapid la calmarea durerilor de ficat din hepatita cronica. Ele sunt de folos si in diabet. Diabeticii ar trebui sa manânce aceste tulpini pâna la zece pe zi, atâta timp cât papadia este inflorita. Oamenii bolnaviciosi, care se simt abatuti si obositi, ar trebui sa faca o cura de 14 zile cu tulpini proaspete de papadie.


Calmeaza mâncarimile provocate de eczeme si eruptii, ajuta la digestie si curata stomacul de substantele care se elimina greu. Tulpinile proaspete pot dizolva fara dureri calculul biliar, stimuleaza activitatea hepatica si biliara. Datorita efectului sau depurativ, ajuta si in artrita si reumatism, iar inflamatiile ganglionare se amelioreaza dupa o cura de trei-patru saptamâni cu tulpini proaspete.


Sirop de papadie cu miere


Mai intâi se culege papadia fara sa rupem radacina, pentru a nu se scurge latexul in care sunt concentrate principiile active. Se spala planta cu apa rece apoi se lasa la scurs. Pe o planseta, se toaca marunt si se pune imediat, cu tot cu latexul scurs, intr-un borcan pe jumatate cu miere de albine. Se amesteca bine continutul si se lasa la macerat pâna când se formeaza un sirop, din care se ia inainte de fiecare masa câte una-trei lingurite, timp de doua-trei saptamâni.


Dr. Cristina Pirsoi, Centrul Naturist TERRA-QI Chengguang Craiova, str. Sf. Dumitru, nr. 3

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS