22.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCum putem evita otravirea accidentala a copilului nostru

Cum putem evita otravirea accidentala a copilului nostru

Tendinta copiilor de a explora nu trebuie sa se transforme intr-o tragedie. Parintele trebuie sa-l supravegheze permanent pe cel mic si sa-l tina departe de de produsele chimice toxice din locuinta. Iata câteva sugestii care va vor ajuta sa tineti situatia sub control. Pastrati medicamentele departe de privirea sau atingerea copilului, de preferat inchise intr-un dulapior sau intr-un loc pe care il puteti avea sub observatie.


Chimicalele din gospodarie si gradina vor fi pastrate in sticle originale si nu vor fi transformate niciodata in sticle de uz obisnuit, alimentar. Ele vor fi, de asemenea, tinute cât mai departe de privirea si atingerea copilului.


Nu lasati niciodata copiii sa se joace cu un recipient gol in care au fost chimicale. Nu folositi in gospodarie chimicale industriale. Sunt mult mai concentrate decât cele pentru uz caznic.


Tigarile si scrumul sunt, de asemenea, considerate substante otravitoare, de aceea, nu lasati scrumierele si pachetele de tigari la indemâna copiilor dumneavoastra.


Dr. Mariana Pasarescu, medic primar sanatate publica

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS