29.5 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAu repus in functiune o inima ce a incetat sa bata acum zece ani

Au repus in functiune o inima ce a incetat sa bata acum zece ani

Medicii britanici au reusit un adevarat miracol, repunând in functiune o inima ce a incetat sa mai bata in urma cu zece ani, dupa cum informeaza cotidianul austriac Krone. Protagonista acestui miracol este o fetita de 12 ani, care in urma cu zece ani a fost supusa unui transplant de inima.


Pacienta risca sa aiba din nou probleme, dupa ce medicii au observat ca corpul fetitei ameninta sa respinga organul donat. Interventia a avut loc pe 20 februarie, starea fetitei din Tara Galilor fiind foarte buna, asa cum au confirmat medicii de la spitalul din Londra, unde s-a desfasurat operatia.


Potrivit specialistilor, in urma cu zece ani, Hannah Clark a fost supusa unui transplant de inima, dupa ce medicii au constatat o inflamatie a muschiului cardiac. La un control de rutina din luna noiembrie, doctorii au observat ca corpul Hannei incepuse sa respinga organul donat. La fel ca in urma cu zece ani, interventia a fost condusa de cardiologul Magdi Yacoub. Speranta sa era ca propria inima a Hannei sa isi fi revenit intre timp. „Si exact asa s-a intâmplat“, a declarat seful departamentului de cardiologie al spitalului, Peter Weissberg.


In opinia sa, interventia a fost „o realizare exceptionala“. Gratie acestei interventii, fetita nu mai are acum nevoie de medicamentele pe care a trebuit sa le ia ani la rând. In plus, de câtiva ani, Hannah a fost diagnosticata cu cancer al glandei limfatice, boala pe care insa se pare ca a depasit-o in urma tratamentelor de specialitate ce i-au fost administrate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS