22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateBisturiul, o metoda de modelare estetica

Bisturiul, o metoda de modelare estetica

O data cu apropierea verii, mai trebuie sa dam jos o haina de pe noi. Mai putine haine implica insa si un aspect fizic corespunzator. Din dorinta de a arata bine, femeile recurg la cure de slabire. Dupa 30 de ani, dietele severe pot avea insa si efecte nedorite. Nemaiavând elasticitatea de la 20 de ani, dupa o slabire rapida pielea incepe sa se lase, formând falduri inestetice. Celulita este o alta problema careia cremele mult laudate din comert nu reusesc sa-i vina de hac.


Liposuctia si lipectomia


Pentru a arata bine, multe femei recurg la bisturiu. Chirurgia estetica reuseste sa amelioreze imperfectiunile corporale si sa le redea increderea. Tehnicile chirurgicale au evoluat foarte mult in ultima vreme. Chirurgii plasticieni urmaresc mai nou inlaturarea durerii sau disconfortului resimtite de paciente in timpul interventiei. Dr. Horia Pârvanescu, seful Clinicii de chirurgie plastica si reparatorie de la Spitalul de Urgenta Craiova, efectueaza asemenea operatii. „Cele mai cautate sunt liposuctiile si lipectomiile (inlaturarea excesului de piele). Modelarea abdomenului, coapselor, genunchilor, gambelor si bratelor au devenit interventii de rutina. Multe proceduri cosmetice pot fi realizate ambulator, fara internare, pentru ca femeile sa se poata intoarce in aceeasi zi acasa“, sustine medicul.


Marirea sânilor


Una din dilemele cu care se confrunta femeile dupa nastere este daca sa alapteze sau nu. Multe se ingrijoreaza ca alaptatul le strica forma sânilor. Dupa nastere, glandele mamare se micsoreaza, lasând pielea sa atârne inestetic. Sânii cazuti isi pot recapata fermitatea printr-o simpla operatie estetica. Multi medici prefera sa foloseasca pentru asemenea interventii siliconul in locul serului fiziologic, pentru a reduce riscul aparitiei unor efecte secundare. „Implanturile cu silicon se rup mai greu pentru ca au pereti dublii. Cele cu ser fiziologic nu rezista in timp, se pot dezumfla. Operatia se efectueaza cu anestezie generala sau locala, cu incizii mici plasate de obicei in santul submamar, periareolar sau in axila. Implantele se vor introduce fie sub glanda, fie sub muschi, iar firele de sutura se scot dupa aproximativ doua saptamâni“, a mentionat dr. Horia Pârvanescu.


Alte interventii


Daca aveti nevoie de o fata „noua“ puteti opta pentru lifting facial. Daca va e groaza de bisturiu puteti alege o alta metoda de corectare a ridurilor. Puteti alege injectiile cu toxina botulinica sau colagen. Interventia dureaza câteva minute, nu este dureroasa, iar efectul se mentine chiar si un an. Pentru modelarea buzelor se aplica o procedura similara.


Blefaroplastia estetica este o alta procedura de chirurgie plastica prin care se indeparteaza excesul de tegument si grasime (ce alcatuiesc „pungile“ si ridurile pleoapelor), eliminând cauza aspectului de imbatrânit si obosit al ochilor, si ridicarea sprâncenelor cazute. Blefaroplastia reconstructiva este operatia efectuata pentru corectia defectelor pleoapelor ce afecteaza vederea.


Tarife orientative


liposuctie coapse 1.400 – 2.500 RON


liposuctie genunchi 300 – 450 RON


liposuctie fese, abdomen sau brate 1.400 – 1.800 RON


blefaroplastie 1.200 – 1.800 RON


marire sâni (implant), ridicare sâni 3.000 – 3.600 RON


micsorare sâni 4.000 – 4.500 RON


abdomenoplastie 800 – 2.000 RON


(Preturile sunt practicate de dr. Horia Pârvanescu)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII