6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatate Rubrica asiguratului

Rubrica asiguratului

Mariana Mitrache


„Daca reteta continând trei medicamente pentru hipotensiune arteriala (tritace, lokren si amrohexal) pe noiembrie a costat 369.500 de lei, de ce in luna decembrie a ajuns sa coste 505.400 de lei?“


Daniela Gheorghe


„Incepând cu data de 16.12.2005 s-au modificat atât preturile la medicamente, cât si listele de medicamente care se compenseaza. La medicamentul TRITACE, procentul de compensare pentru decembrie 2005 este mai mic decât in luna noiembrie 2005, drept urmare, contributia asiguratului este mai mare. Intrucât la celelalte medicamente prezentate de dumneavoastra nu sunt specificate cantitatile si concentratiile acestora, nu s-a putut calcula concret diferenta de pret platita in luna decembrie 2005“.


Gabriela Fronie


„Femeile insarcinate beneficiaza de acelasi pachet de servicii medicale ca orice persoana asigurata?“.


Daniela Gheorghe


„Femeile insarcinate si lehuzele beneficiaza de asistenta medicala gratuita. Pentru a dobândi calitatea de asigurat ele nu trebuie sa faca dovada platii contributiei la asigurarile sociale de sanatate, in cazul in care nu realizeaza venituri sau realizeaza venituri sub nivelul salariului minim brut pe tara, beneficiind de asistenta medicala in mod prioritar si de medicamente in regim gratuit in tratamentul ambulatoriu. Medicul de familie are obligatia de a lua in evidenta femeile insarcinate, de a le efectua controale lunare, de a le consilia pre si posttestare HIV si sifilis si de a urmari din punct de vedere medical lehuza la iesirea din maternitate si la patru saptamâni. Medicatia este gratuita pe baza prescriptiei eliberate de medicul de familie sau specialist. Gravidele si lehuzele au, de asemenea, dreptul la transport gratuit la spital, analize medicale clinice, paraclinice si servicii de medicina dentara, respectiv servicii medicale spitalicesti in regim de urgenta“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS